Hirdetés

Fenntarthatatlanná vált, ezért megszűnik az egyik legjobb magyar alkalmazás



|

A Koin egy évtizeden át segített a pénzügyeink ráncba szedésében.

Hirdetés

Ha mobilos alkalmazásokról van szó, az egyik legforróbb téma manapság a fintech kategóriáé, amely a technológia és pénzügyek világát hozza közös (digitális) tető alá. Ez azonban korántsem új műfaj, egy magyar cég, a Koin Europe Kft. pedig már 2012-ben benevezett egy saját appal.

Az iOS-en és Androidon is elérhető Koin segítségével az összes kiadásunkat nyomon követhetjük a rezsiszámláktól a napi bevásárláson át a nyaralásig, a program pedig tanulságos statisztikákkal segít megtalálni, hogy hol van lehetőség némi spórolásra. Most viszont a végéhez közeledik az alkalmazás pályafutása, az üzemeltető ugyanis lehúzza a rolót.

Hirdetés

A Koin csapata a szolgáltatás weboldalán tudatta, hogy december 8-ával elérhetetlenné válik az app.

"Éveken keresztül dolgoztunk azért, hogy segítsünk az emberek pénzügyeit átláthatóbbá tenni. […] Mindeközben folyamatosan kerestük a lehetőségét annak, hogy a Koin-t pénzügyileg önfenntartóvá tegyük úgy, hogy az alkalmazás ingyenes maradhasson a felhasználók számára. Sajnos az erre irányuló kisérleteink nem jártak sikerrel. Nem akarjuk a felelősségünket csökkenteni, de a pénzügyi intézetekre vonatkozó előírásoknak való megfelelés (PSD2) nehézsége, a banki kapcsolódások minősége illetve a piaci szereplők nyitottságának korlátai miatt nagyobb nehézségekkel néztünk szembe, mint ahogyan azt előzetesen vártuk."

- írja az üzemeltető tájékoztatója, amely szerint december 8-ig Excel vagy sima szöveges formában még lementhetjük az eddig összegyűjtött adatainkat, aznap élfélkor viszont teljesen lelövik a szolgáltatást, hozzáférhetetlenné téve a felhasználói fiókokat.

A Koin érvényesülését nemcsak a közleményben említett okok, hanem az is nehezítette, hogy az utóbbi években maguk a bankok is modernizálták az appjaikat, így már azokon belül is elérhető néhány költés-menedzsmentet segítő alapfunkció. Hogy milyen alkalmazásokkal spórolhatsz még, arról nemrég ebben a cikkünkben írtunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.