Hirdetés

Festményt vitt és timelapse videót hozott magával a legújabb űrturista



|

A Nemzetköti Űrállomáson járt űrturista 24 másodpercbe tömörített egy kört a Föld körül.

Hirdetés

Miután nyáron nagy port kavart a privát űrturizmus első néhány repülése, az év végén egy hagyományosabb módszert választva, egy Szojuz űrhajó fedélzetén ment a Nemzetközi Űrállomásra a legújabb űrturista, ahol két hetet töltött el. A japán milliárdos, Yusaku Maezawa később egy még lenyűgözőbb utazásra készül, de most is igyekezett elfoglalni magát a Föld körüli pályán.

Hirdetés

Maezawa, aki ruhaforgalmazó cégének köszönheti közel kétmilliárd dollárra becsült vagyonát, többek között golfozott, ugrókötelezett, színes vízcseppeket készített, és még egy festményt is kitett a falra (ugyanis az üzletember neves műgyűjtő is) a Nemzetközi Űrállomáson, minderről és még sok másról pedig rövid vlog videókat is készített.

A világűrben gyártott tartalmai közé tartozik egy rövid timelapse videó, aminek a felvételéhez egy iPhone 12 Pro Maxet nemes egyszerűséggel az egyik ablakhoz ragasztott, hogy aztán egy teljes fordulatot felvegyen, amit az Űrállomás a Föld körül megtett. A végeredmény pedig, hiába láttunk már sok videót a bolygónkról ilyen magasságból, továbbra is lenyűgöző látvány.

A japán űrturista egyébként látszólag tényleg mindent megtett azért, hogy kimaxolja a kéthetes utazást, első, a világűrben készített fotójából (amit egyébként lejjebb láthattok) például egy NFT-t is készített.

De Maezawa egy ennél sokkal érdekesebb űrutazásra is készül, ő lesz ugyanis a tervek szerint az első privát űrturista, aki legkorábban 2023-ban elrepülhet a Hold közelében hat-nyolc társával együtt a SpaceX egy űrjárművén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.