Hirdetés

Feszült jövő elé néznek az Apple eszközökre fejlesztők



|

Az Apple még több saját szolgáltatást és appot akar, természetesen ezek lesznek előtérben az App Store-ban - feszült helyzetet szülhet ez az Apple és a külsős fejlesztők között.

Hirdetés

Az Apple alaposan felrázza majd az App Store-t az idei WWDC-n, amely a jövő hónapban esedékes. Belsős források szerint még több app fejlesztését akarják házon belül megoldani, vagyis a külsős fejlesztők látják majd kárát a stratégiaváltásnak. Egyre több fejlesztő aggódik a feszült jövő miatt. 

Hirdetés

Az almás cég természetesen a digitális szolgáltatásokból származó bevételeit szeretné még tovább emelni, ezért cserébe azonban a külsős fejlesztők haragjával is lehet, hogy szembe kell néznie. Pedig a várt évi 50 milliárd dolláros bevételt hozó alkalmazásbolt épp nekik köszönheti a sikerét. Azzal, hogy az Apple a lehető legtöbb szolgáltatást és appot maga akarja kínálni, sok fejlesztőt felbosszanthat, olyanokat is, akik épp naggyá tették az App Store-t. 

Az Apple többek között az új Books alkalmazással az Audible-t szorítaná ki a piacról, de a gyári billentyűzetével is elűzné a SwiftKeyt. Az iMessage és az Apple Maps úgy változnak, hogy az emberek lehetőség szerint áttérjenek a WhatsApp, Google Térkép és Waze szolgáltatásokról. 

Az utóbbi időben a Spotify vezetésével a külsős fejlesztők egyre nagyobb nyomást gyakorolnak az Apple-re az úgynevezett "Apple-adó" miatt, amit az App Store-on keresztüli eladásokért fizettet. A versenyellenesnek mondott stratégiát már az EU is vizsgálja. Bár az Apple visszautasítja a vádakat, az, hogy a jövőben a saját szolgáltatásait és appjait teszi szem elé, még nagyobb feszültséget okozhat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.