Hirdetés

Fiatal önmagával csapott össze John McEnroe teniszlegenda



|

Az MI-nek és a vizuális trükköknek hála a 63 éves John McEnroe saját magával nézhetett farkasszemet a pályán.

Hirdetés

Az 1992-ben visszavonult John McEnroe 7 egyéni és 9 páros Grand Slam-címmel betonozta be a helyét a tenisz történetének legnagyobb játékosai között, 63 évesen viszont továbbra is remek egészségnek örvend, és úgy érezte, van még mit bizonyítania.

A Michelob ULTRA sörmárka és az ESPN sportcsatorna szervezésében ezért nem mással, mint a saját fiatal verziójával vívhatott egy "meccset", amiben a technológia volt a segítségére.

Hirdetés

A május 7-én vetített McEnroe vs. McEnroe mérkőzés valójában egy 45 perces film, amelyben a higgadtságát gyakran elvesztő teniszlegenda 5 avatárral mérkőzött meg, akik a karrierje 5 csúcspontját jelképezték. A virtuális McEnroe-kat egy füstfüggönyre vetítették ki, a labdákat pedig egy gép adogatta pontosan úgy pozicionálva, mintha az avatárok ütőjéről érkezne.

A virtuális ellenfelek játékstílusát mesterséges intelligencia és gépi tanulás segítségével alkották meg a teniszező meccseinek elemzésével.

A készítők szerint ez volt a történelem első ember vs. MI teniszmérkőzése, a szimulált összecsapások elképzelése viszont nem új, a műfaj úttörője az 1970-es The Super Fight bokszmeccs volt, amelyben számítógépes algoritmusok és archív felvételek bevetésével eresztették egymásnak Rocky Marcianót és Muhammad Alit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.