Hirdetés

Ha az OTP-nél bankolsz, erre figyelj!



|

Az ünnepekhez közeledve aktivizálták magukat a pénzintézet nevével visszaélő csalók.

Hirdetés

Magyarország legnagyobb pénzintézeteként az OTP Bank neve mindig is vonzó volt a csalók számára, a vállalat ezért újra és újra kénytelen figyelmeztetni az ügyfeleit az ártó szándékú aktorok aktuális trükközéseire.

Legutóbb októberben volt erre példa, amikor is az OTP a keresőoldalak hirdetései között felbukkanó, hitelesnek tűnő adathalász weblapok miatt riasztotta a közvéleményt. Úgy látszik, hogy a csalókat az ünnepi hangulat sem bírta jobb belátásra, most ugyanis ismét aktivizálták magukat.

Hirdetés

Az OTP ezúttal megtévesztő SMS-ekkel vadászó adathalászokra figyelmeztet, akik a bank nevében veszik fel a kapcsolatot az ügyfelekkel. Az üzenetek többnyire phishing-oldalakra vezető linkeket tartalmaznak, valamilyen figyelemfelkeltő szöveg társaságában. A 24.hu beszámolója szerint az ügyfelek egész pontosan arról kapnak "értesítést", hogy a pénzintézet letiltotta a bankkártyájukat, melynek feloldásához csak a mellékelt linkre kell kattintani.

Az URL persze egy kamu portálra vezet, ahol az elkövetők "megszabadítják" az áldozatokat a netbankos/bankkártyás adataiktól. Mindenki legyen tehát óvatos, és semmiképp se kattintsunk ezekre a linkekre, az OTP internetes szolgáltatásait pedig csak a Play Áruházban és az App Store-ban található hivatalos alkalmazással, vagy az otpbank.hu-t közvetlenül begépelve vegyük igénybe.

Az óvatosság más esetekben is kötelező, így például e-mailes vagy telefonos felszólításokra se adjuk meg a bankkártyaadatainkat, a pénzintézetek ugyanis sosem kérnek ilyen azonosítást. Ezeknél valamelyest újabb trükk, hogy a bank nevében telefonáló elkövetők külsős alkalmazásboltokból származó appok letöltésére kérik az áldozatokat, amelyek természetesen szintén adathalász szoftverek, így semmiképp se engedelmeskedjünk a csalóknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.