Hirdetés

Figyelmeztet az erőszakos tartalmakra a TikTok



|

A felkavaró tartalmak terjedését lassítanák azzal, hogy figyelmeztetéseket jelenítenek meg egyes videók előtt.

Hirdetés

Új opcióval frissített a TikTok: az app immáron figyelmeztetést jelenít meg minden olyan videó előtt, amit az algoritmusai erőszakosnak, véresnek, durvának vagy hasonlóan érzékeny jellegűnek tartanak. Az effajta anyagokat már eddig sem ajánlották a hírfolyamban, most újabb védelmi vonalat adnának a platform felhasználóinak. 

Ha valaki sokat használja a TikTokot, akkor erre bizony szüksége is lesz. Ez sem úszta meg a modern trendeket: a közösségi médiát elárasztották az élőben streamelt öngyilkosságok, a szélsőséges és az erőszakos tartalmak, az extremitás. Sok szélsőséges csoport előszeretettel használja a platformot a gyűlöletbeszéd terjesztésére. 

Hirdetés

Ha a rendszer olyan tartalmat érzékel, ami ilyennek minősülhet, ezentúl figyelmeztető képernyőt jelenít meg. A felhasználó maga dönthet, hogy megnézi-e a videót, ami esetlegesen felzaklathatja. 

A TikTok azt reméli, hogy a felhasználók ettől majd biztonságban érzik magukat. Az amerikai és az európai, újabb és újabb trösztellenes vizsgálatok célkeresztjében azonban a TikTok is ott van, és a hatóságok ennyivel nem biztos, hogy elégedettek lesznek. A következő amerikai elnök, Joe Biden fő technológiai tanácsadója például el szeretné érni, hogy a közösségi oldalak legyenek felelősek minden tartalomért, ami megjelenik náluk (hiszen a reklámbevételeket és egyéb árbevételeket ezen tartalmak révén teszik zsebre). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.