Hirdetés

Figyelmeztetni fogja az Android a felhasználókat, ha valaki megfigyeli őket



|

Az új szolgáltatás idén nyáron érkezhet meg az androidos eszközökre.

Hirdetés

Az Apple AirTag nyomkövetője után az androidos okostelefonokhoz is fejlesztettek hasonló eszközöket - például a Samsung Galaxy SmartTag megoldását. Ezek a vezeték nélküli kis eszközök nagyon hasznosak lehetnek, hiszen a segítségükkel könnyedén megtalálhatjuk az elkallódott kulcsunkat, vagy például a szemüvegtokot, amiről sosem tudjuk, hol tettük le utoljára.

A technológia azonban visszaélésekre is lehetőséget ad, mivel egy-egy hasonló nyomkövető eszközt szinte észrevétlenül be lehet csúsztatni valaki más táskájába vagy zsebébe, innentől pedig a telefonon ellenőrizhetővé válik, hogy éppen merre jár.

Hirdetés

Ezen változtatna most a Google, amely az éves fejlesztői konferenciája, az I/O 2023 alkalmából bejelentette, hogy az Android operációs rendszert futtató eszközökön elérhető Find My Device funkció mostantól értesítéseket küld majd a felhasználónak, ha a közelében ismeretlen nyomkövető eszközt észlel. Ezeket az értesítéseket akkor is küldi majd a rendszer, ha nem a Google ökoszisztémájával kompatibilis nyomkövetőt - tehát például Apple AirTaget - érzékel. Ez a funkció várhatóan nyáron válik elérhetővé, ennél pontosabbat azonban egyelőre nem közöltek.

A Find My Device emellett további funkciókkal is bővül, például lehetőség lesz akár az épp kikapcsolt eszközök helyzetét is bemérni a segítségével. Emellett kibővítették a támogatott eszközök körét a Tile, a Chippolo, a Pebblebee, a Sony és a JBL termékeivel.

A Google egyébként nemrég kötött partnerségi megállapodást az Apple-lel, hogy együtt találjanak megoldást a kéretlen megfigyelésre használt nyomkövető eszközök problémájára

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.