Hirdetés

Fingó hang-emojival bővül az Android



|

A Google egy érdekes megoldással állt elő arra, hogyan lephetnék el az emojik a hangalapú beszélgetéseket is.

Hirdetés

A gyökereiket egészen a nyolcvanas évek emoticonjaiig visszavezető emojikat lehet szeretni és gyűlölni is, az viszont kétségtelen, hogy megkerülhetetlen jelenségről van szó, amely nemcsak a Z-generáció kommunikációjának szerves eleme, hanem az idősebbek is előszeretettel használják, legyen szó privát üzenetekről, kommentekről vagy közösségi médiás posztokról.

A ma már közel 3800 szimbólumból álló formátum egyetlen nagy hátránya, hogy a természeténél fogva szigorúan vizuális műfaj, ám a Google most rájött, hogyan honosítsa meg a hangalapú kommunikációban is.

Hirdetés

Az elmúlt napokban többen is arról adtak hírt, hogy a Google saját Telefon-alkalmazásának béta kiadásában úgynevezett audio-emojik bukkantak fel. Ezek különböző érzelmeket kifejező rövid hangeffektek, amiket bedobhatunk a beszélgetésekbe, köztük nevetéssel, sírással, tapsolással, dobolással, ünnepléssel és egy szellentő hanggal is. A hang-emojikat valódi emojik szimbolizálják, az aktiválásukat pedig animációk is kísérik, ami a gyakorlatban a következőképp mutat:

A Google újdonságának tehát ugyanaz a célja, mint a normál emojiknak, vagyis a közlendőnk hangvételét tehetjük egyértelműbbé vagy erősíthetjük meg velük, de önmagukban is alkalmasak alapvető reakciókra. A funkció a Google Phone app 128-as tesztváltozatában debütált, a tapasztalatok alapján pedig valamikor a következő hetek során a nyilvános kiadásba is el kell jutnia.

Hogy aztán mennyi értelme van a dolognak, arról a közösségi médiás reakciók alapján erősen megoszlanak a vélemények, de mi most önmegtartóztatást tanúsítva nem ítélkezünk, inkább írjátok meg ti kommentben, hogy mit gondoltok a fingó emojiról és a többi új hanghatásról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.