Hirdetés

Firefox van a gépeden? Lehet, téged is bevont a Mozilla a kísérletébe



|

Érdemes csekkolni, hogy megváltozott-e az alapértelmezett keresőmotor.

Hirdetés

A Mozilla Firefox továbbra is népszerű böngészőnek számít, még úgy is, hogy valószínűleg a Google Chrome-ot jóval többen használják világszerte, és a Microsoft Edge is elég elterjedt lett.

2014-ben a Firefox még a Yahoo keresőjét preferálta, aztán komoly összegekért cserébe sikerült megállapodnia a Google-vel, de nincs kizárva, hogy a jövőben egy harmadik vállalat keresőmotorja lehet az alapértelmezett.

Hirdetés

A Mozilla csapata nem olyan régen érdekes kísérletbe vágott bele, ugyanis bizonyos felhasználóknál átállította a Firefox alapértelmezett keresőmotorját a Bingre, és úgy tűnik, hogy erről a változásról nem értesítette a közösség érintett részét, ami mindössze 1%. Időközben a vállalat is elismerte a felmérés létezését, amivel az lehet a tervük, hogy megnézzék, mennyire zavarná az embereket, ha a Google helyett a Microsoft megoldását kellene használniuk.

Természetesen nyugodtan vissza lehet állítani az alapértelmezett keresőmotort a beállításokban, viszont előreláthatólag 2023-ban lejár a Mozilla és a Google megállapodása, ami azt jelentheti, hogy az előbbi akár még a Microsofttal is megegyezhet.

Titeket is bevontak a kísérletbe? Ha lecserélnétek mostani böngészőtöket, de nem tudjátok, mi lehet megfelelő alternatíva, akkor ajánlott egy pillantást vetni erre a cikkünkre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.