Hirdetés

Fizetési platformmá bővülhet a Twitter, és ez még csak a kezdet



|

Egy friss jelentés szerint a fintech-céggé válás lehet az első lépés a Twitter szolgáltatásainak széles körű kibővítésében.

Hirdetés

Elon Musk tavaly 44 milliárd dollárt fizetett azért, hogy a Twitter új tulajdonosa lehessen, a tetemes ár ellenére azonban nem egy jövedelmező üzlet pottyant az ölébe, így rá vár a feladat, hogy nyereségessé tegye a 2006-ban elindult platform működését.

Ezt szolgálta az alkalmazottak felének költségcsökkentő kirúgása és a megvásárolható hitelesítési jelvények bevezetése, a milliárdos ígérete szerint pedig később egy új előfizetési konstrukció is bekerül a repertoárba, amely teljesen megszabadítja a felhasználókat a hirdetésektől.

Ezeken túlmenően viszont csak pletykákból tájékozódhatunk Musk terveiről. Egy korábbi jelentés szerint az új tulajdonos a fizetős felhasználói nevek bevezetését is fontolgatja, most pedig belsős forrásra hivatkozva a Financial Times adta hírül, hogy a mágnás az általa alapított, de később új tulajdonoshoz került PayPalhez hasonló fizetési szolgáltatássá bővítené a közösségi oldalt.

Hirdetés

A lap beszámolója alapján az új Twitter így olyan fintech szolgáltatásokat is kínálna, mint a bolti fizetés, a felhasználók közötti közvetlen tranzakciók, valamint a megtakarítási számlák és bankkártyák biztosítása. A projekt állítólag Esther Crawford, a Twitter termékmenedzsmentért felelős igazgatója alá tartozik, hosszabb távon pedig nemcsak a hagyományos valutákra terjedne ki a szolgáltatás, hanem a kriptopénzekre is.

Mindez azonban csak az első lépés lenne, a Financial Times szerint ugyanis Musk végső soron egy "mindenes appá" szeretné bővíteni a Twittert, amely egyetlen ernyő alatt fogja össze az e-kereskedelmet, a fizetési szolgáltatásokat és a kapcsolattartást. Erről korábban maga a milliárdos is többször nyilatkozott, egyszerűen csak "X" néven emlegetve az így létrejövő szuper-alkalmazást.

Az ötlet őse az X.com, egy online bank, amit Musk még 1999-ben hozott létre a PayPal elődjeként. A fintech cég 2002-es eladását követően ez a domain is az új tulajdonoshoz, az Ebayhez került, ám 2017-ben a milliárdos visszavásárolta, így most akár erre is felépülhet a Twitterből kinövő komplex szolgáltatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.