Hirdetés

Fizetős extraként debütált a Snapchat régen várt funkciója



|

Sokaknak hiányzott, s most meg is adatott, ám csak azoknak, akik zsebbe nyúlnak érte.

Hirdetés

Egész izgalmas időket él a 2011-ben indult Snapchat, hiszen a közösségi oldal mögött álló Snap, Inc. tavasszal mutatta be az életünket közvetítő minidrónját, majd a múlt hónapban a platform prémium konstrukciója, a Snapchat+ is elindult, amellyel különböző extrákra tehetnek szert a fizetni hajlandó felhasználók.

Mostantól pedig végre asztali böngészőből is elérhetővé vált az eddig szigorúan mobilapp-exkluzívként kínált közösségi felület, a kivitelezés módjának viszont sokan nem fognak örülni.

Hirdetés

A webes Snapchat ugyanis csak néhány országban érhető el, azokon belül pedig a nagyobb piacokon még perkálni is kell érte. Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és a Kanadában csupán a Snapchat+ előfizetők élvezhetik, Ausztráliában és Új-Zélandon viszont az ingyenes felhasználók számára is nyitva áll a web.snapchat.com címen található böngészős kapu. Az új felület használatához Google Chrome szükséges, de a Snap azt ígéri, hogy később más böngészőkre is kiterjeszti és az egész világon elérhetővé teszi a funkciót.

A webes Snapchat az összes megszokott üzenetküldési lehetőséget biztosítja, beleértve a chat reakciókat és a válaszokat, valamint a Lensest is, amely lényegében a platform válasza a TikTok rövid videói jelentette kihívásra. A több mint 330 millió napi aktív felhasználóval bíró Snapchat konkurensei egyébként már régóta elérhetők számítógépről is, a Twittertől az Instagramon át a már említett TikTokig, ők viszont egyáltalán nem kérnek pénzt a lehetőségért.

A Snapchat sokáig hasonló utat járt be, mint a TikTok: rövid időn belül tett szert óriási népszerűségre a tinédzserek körében, melynek láttán egyes elemzők már az új Facebookként, vagy Instagramként emlegették. Idővel azonban megtorpant a növekedés, a mostani webes nyitás pedig akár úgy is értékelhető, hogy az üzemeltető reagált az évek során idősebbé váló, s immáron az íróasztal mellől is kommunikálni vágyó közönség igényeire.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.