Hirdetés

Fizetős lesz a Microsoft Teams egy fontos funkciója



|

Egy két éve beígért funkcióért cserébe drágul a szolgáltatás.

Hirdetés

A Microsoft videokonferenciákra kifejlesztett alkalmazása 2020-ban kezdte nagy futását. Mivel 2017-ben egyik napról a másikra az Office részévé tették, a legkézenfekvőbb választás lett a pandémia évei alatt otthoni munkára és távoktatásra egyaránt. Az akár a Skype-ot is kiváltó program azóta piacvezető lett a maga 270 milliós felhasználói táborával.

A sok elmondható jó ellenére volt néhány vitatható húzása a cégnek, és emiatt többször érte jogos kritika az elmúlt években a platform működését. Az Európai Bizottság Vizsgálatot folytatott a Microsoft ellen, amiért jelentős előnyhöz jutott versenytársaival szemben azzal, hogy az Office 365 részeként kínálta a programot.

Hirdetés

Most egy új változtatás küszöbén áll a Teams. Még 2021-ben bejentették a redmondi cég részéről, hogy szeretnék rögzíteni a tárgyalásokat, és azokat vissahallgathatóvá is tennék. Mostanra sikerült kivitelezni a hasznos funkciót, de mint kiderült, nem jár ingyen. A Microsoft bejelentette a Teams-értekezletek felvételeit és leiratait előhívó két új API árát: az előbbinek percenként 0,03 dollárba,  míg az utóbbinak 0,024 dollárba kerül a megnyitása.

A cég már hónapokkal ezelőtt beágyazta a generatív MI-eszközöket a szoftverbe, amelynek segítségével akár valós idejű meglátások generálásával segítheti a dolgozókat, akik így időt takaríthatnak meg.

Egyébként más platformok, többek között a Zoom is kínál ilyen API-kat a jövőben, de egy közelmúltbeli nyilatkozatuk szerint ezek a fizetős csomag részei lesznek. Ezzel szemben a Microsoft havi 30 dollárért kínálja majd a Microsoft 365 Copilot névre keresztelt új termékét. Igaz, a felhasználók a vállalat online szolgáltatásainak túlnyomó többségében hozzáférhetnek az MI-eszközökhöz, de ez a döntés így is sok cégnél kiütheti a biztosítékot.

Ha a Teams használatával járó minden költséget összeadunk, az kétféle végkimenetelt eredményezhet. Vagy a felhasználók tömegei pártolnak át egy olcsóbb opcióhoz, vagy a cég vizsgálja felül az üzletpolitikáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.