Hirdetés

Flexszel derítették ki, mennyi titánt rejt valójában az iPhone 15 Pro



|

A brutális, de annál hatékonyabb eszköz félreérthetetlenül megválaszolta a nagy kérdést.

Hirdetés

Habár első pillantásra a két hete leleplezett iPhone 15 Pro és Pro Max nem különböznek sokban az elődeiktől, valójában egész sok változtatást hoztak az USB-C töltőcsatlakozótól a 3 nm-es gyártási eljárással készült A17 Pro processzoron át a lekerekített élekkel bíró titán keretig.

Az utóbbi kapcsán már több teszt is arra jutott, hogy az új anyag sajnos jóval gyengébb védelmet nyújt a készüléknek, mint az iPhone 14 Prón és Pro Maxen alkalmazott rozsdamentes acél, most pedig az is kiderült, hogy valójában mennyi titánt tartalmaz a konstrukció.

Hirdetés

Hogy korrektek legyünk, az Apple már a mobilok hivatalos leleplezésekor egyértelművé tette, hogy nem a teljes keret lett titán, hanem egy különleges eljárást alkalmaztak, melynek során alumínium és titán rétegeket forrasztottak össze. Ez keltette fel a youtuber JerryRigEverything, vagyis Zack Nelson figyelmét, aki végül egy flex segítségével derítette ki, hogy milyen arányban vannak jelen az egyes anyagok.

A szikraesőt vető korong 9:10 környékén kerül elő, egészen addig az idehaza félmillió forintról induló iPhone 15 Pro módszeres szétszerelését figyelhetjük meg. Ennek végére csak a csupasz keret marad a képben, amit szétvágva látványosan kivehető az alumínium és a titán eltérő árnyalata. A célszerszámmal elvégzett mérés alapján a prémium telefon kerete pontosan 1 mm-nyi titánt tartalmaz, melynek értékét Nelson készülékenként 30 dollárra saccolja.

Az új almás zászlóshajók tehát a színpadon elhangzottnak megfelelően valóban nem teljesen titán tokozással érkeznek, JerryRigEverything ugyanakkor felhívja a figyelmet arra az "extrém" szakértelemre és gyakorlatra, amit a vegyes szerkezet előállítása igényelt. A cég korábbi döntéseit illetően gyakran kritikus videós végül még gratulált is az Apple-nek, amiért valami újjal álltak elő.

Az új, titán-alu tokozásos modellekhez ugyanakkor most nem csak az áruk, hanem a hosszúra nyúlt szállítási idő miatt sem könnyű hozzájutni: cikkünk írásakor az Apple webshopja az iPhone 15 Pro esetében 4-5, a 15 Pro Maxnél pedig 7-8 hetes teljesítést ígér, amit egy korábbi jelentés a kiugró keresettel és gyártási gondokkal magyarázott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.