Hirdetés

Ha ezzel olvasol híreket mobilon, gyorsan változtass jelszót!



|

A Flipboard Android és iOS alatt egyaránt népszerű hírolvasó app, de most nem a sikeréről kell beszélnünk: kétszer is betörtek a szervereikre és vittek egy csomó felhasználói adatot.

Hirdetés

A Flipboardot sokan használják arra, hogy ne külön-külön kelljen végigmazsolázgatni egy csomó weboldalon a friss híreket és információkat, hanem egyedi preferenciák mentén, közös felületen nézhetjük át azokat, ami minket tényleg érdekel. Az app ingyenes, de regisztrációhoz kötött (értelemszerűen, hiszen így tudjuk eltárolni saját hírolvasási beállításainkat). És pont a regisztráció során megadott személyes adatokat vitték el hackerek, ráadásul duplán.

Hirdetés

A Flipboard üzemeltetői csak a napokban bukkantak rá arra, hogy kétszer is betörtek a szervereikre. Az első alkalom valamikor 2018. június 2. és 2019. március 23. között volt, a második pedig már idén, április 21-22-én történt. A hackerek mindkét esetben bejutottak az app mögötti háttérrendszerbe, és letöltöttek egy nagy rakás adatot.

Ezek között ott voltak a felhasználónevek, jelszavak, valamint az ezekhez kapcsolódó valódi nevek és e-mail címek is. A cég gyorsan közölte, hogy a jelszavakat sosem tárolták egyszerű szövegként, a titkosított kódsorokat a támadók elviekben nem tudják értelmezni, ennek ellenére arra kérnek mindenkit, hogy a teljes biztonság kedvéért változtassanak jelszót.

Másrészt az sem elhanyagolandó, hogy sokan ugyanazokat a jelszavakat használják egy csomó más alkalmazásban és webes szolgáltatásban, szóval ha te is ez a típus vagy, akkor egyrészt ejnye-bejnye, másrészt a Flipboard után az összes többi olyan helyen is változtass jelszót, ahol ugyanazt használtad. És ha lehet, most legyen valami kis változatosság, hogy legközelebb egy ilyen incidens miatt ne kelljen kismillió helyen intézkedned.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.