Hirdetés

Floppy lemezt is használhatsz az androidos okostelefonoddal



|

A jelek szerint az androidos okostelefonok gond nélkül képesek olvasni az USB-n keresztül csatlakoztatott floppy meghajtóba helyezett lemezeket.

Hirdetés

Egyes androidos okostelefonokban van microSD-slot, másokban nincs. A legtöbbön azért akad USB port, ami azt jelenti, hogy megfelelő csatlakozóval vagy USB-s OTG adapterrel akár pendrive-ot is csatlakoztathatunk egy ilyen készülékhez. 

Hirdetés

Aki kicsit különc akar lenni, az pedig egy floppy meghajtót is hozzáköthet a mobiljához. És nem csak viccből. A Lazy Game Reviews felfedezése szerint az USB portnak hála a floppy meghajtó kezelésére is képesek az okostelefonok, amelyek azután a klasszikus játékok és appok futtatására is alkalmasak. 

Hardveresen mindehhez csak egy USB-s floppy meghajtóra, egy USB-s OTG csatlakozóra, valamint egy floppy lemezre van szükség. A modern androidos készülékek a csatlakoztatás után elvileg képesek olvasni a lemezen lévő adatokat, sőt, tudják azokat másolni, vagy a lemezről appokat futtatni.

Mivel a csatorna a játékokra koncentrál, ezért egy PC-s klasszikus futtatását mutatja be, floppy és DOSBox segítségével. Retró hardver a retró játékhoz? Lehetséges. 7:40 körül pedig egy PS/2-es billentyűzet is színre lép. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.