Hirdetés

Már 400 000 otthoni PC kutatja a koronavírus ellenszerét



|

Ennél is többen csatlakoztak ugyanis a Folding@Home projekthez, amely a felajánlott PC-k erőforrásait használja a számításokhoz.

Hirdetés

A Folding@Home projekt korábban 100 petaflops fölötti teljesítménnyel rendelkezett, de mióta az emberek elkezdték felajánlani az otthoni PC-jük erőforrásait a koronavírussal megállítása érdekében végzett kutatásokhoz, azóta ez alaposan megnőtt. A projekthez ugyanis több mint 400 000 új felhasználó csatlakozott. Ennek köszönhetően a számítási teljesítmény már 474 petaflopsra emelkedett, a hálózati teljesítmény pedig a 4,7-szeresére nőtt. Ez is jól szemlélteti, mennyien szeretnének megoldást találni a világjárványra. 

Hirdetés

A média egy része a PC-s gamerközösségnek köszönte meg, hogy a gépük teljesítményét a jó ügy szolgálatába állították. 

A Folding@Home jelenleg CPU- és GPU-alapú projektekkel is rendelkezik, amelyek a koronavírus-proteinek szimulációját végzik. A szakemberek ennek hála elemezhetik majd, hogy a gyógyszerek hogyan lépnek kölcsönhatásba a vírussal, és fedezhetnek fel új kezelési eljárásokat, amelyek javíthatják a súlyos betegek túlélési esélyeit. A projekt keretében emellett számos más komoly betegség gyógymódját keresik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.