Hirdetés

Földrengés-előrejelző hálózattá változnak az androidos mobilok



|

Mini szeizmométerek is egyben az okostelefonok, ezért a Google földrengés-előrejelző rendszerré változtatja azokat.

Hirdetés

Egy természeti katasztrófa, például földrengés során másodpercek is menthetnek életeket, ezért a Google igyekszik segíteni, ahogy tud. Olyan funkciót tesz közzé, ami nem csak előrejelzi a lehetséges földrengéseket, de ehhez fel is használja a mini szeizométerként is funkcionáló androidos okostelefonok tömegét. Mivel a speciális hálózatok kiépítése és használata költséges, ezért ideális az Android Earthquake Alerts System, amihez világszerte bárki csatlakozhat. Ez a világ legnagyobb földrengés-érzékelő hálózata, mely androidos okostelefonokból áll. 

Hirdetés

A Google a mobilok gyorsulásmérőit használja a mozgás érzékeléséhez, ezek ugyanis elég érzékenyek a földrengések első hullámainak befogásához (P-hullámok). Ha bármit érzékel az eszköz, üzen a Google szerverének, az pedig leellenőrzi a régió többi mobilján is az adatokat, majd ha földrengésre utaló jeleket érzékel, riaszt. A Google a UC Berkeley egy 2016-os appjának alapjait hasznosította az ötlethez, rendszerszintű integrációval. 

A keresőben hasznos információkat jelenítenek meg hiteles forrásoktól, hogy mit kell tenni földrengés után, és a cég biztosította az embereket arról, hogy a rendszer fejlesztését kiváló szakemberek végezték. A szolgáltatás Kaliforniában indul elsőként, majd folyamatosan válik elérhetővé máshol is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.