Hirdetés

Folytatódik a csetepaté, az Apple és az Epic Games is fontos tanúkat vinne a bíróságra



|

Sőt, lehet, hogy még más nagyvállalatok képviselőit is bevonják a jogi csatározásba.

Hirdetés

Régen indult már, de még nincs vége annak a jogi hercehurcának, amit eredetileg az Epic Games indított az Apple ellen, mivel a stúdió nincs megelégedve az App Store működésével. A tervek szerint hamarosan sor kerül egy tárgyalásra az ügy kapcsán, amelyen fontos személyek is részt vehetnek, és nemrég megtudtuk, kik lennének az egyes felek tanúi a tárgyalóteremben.

Egy nemrég benyújtott dokumentum alapján az Apple oldalán annak vezérigazgatója, Tim Cook, illetve a vállalat szoftverfejlesztési részlegének vezetője, Craig Federighi tanúskodna, de hozzájuk csatlakozna még a korábbi marketingvezető, Phil Schiller is. Ezzel szemben az Epic Games tanúja a stúdió vezetője, Tim Sweeney lehet, illetve az alelnökként tevékenykedő Mark Rein is tanúskodhat a tárgyaláson.

Hirdetés

A Fortnite fejlesztője más nagyágyúkat is szeretne bevonni a Facebooktól, az Nvidiától, és a Microsofttól is, sőt még az Apple egy másik alelnökét Eddy Cue-t, valamint az iOS egyik korábbi fejlesztőjét, Scott Forstallt is bekéretné.

Ha minden a tervek szerint halad, akkor május 3-án kerülhet sor a bírósági tárgyalásra, amelyen a tanúk akár személyesen is megjelenhetnek. Az Apple vezetői elvileg azt mutatják majd meg, hogy milyen pozitív hatásai vannak az App Store-nak, illetve azt, hogy az Epic hogyan szegte meg a szabályokat pusztán a profit érdekében. Az Epic Games közben azt nyilatkozta, hogy egyre hangosabb az Apple szabályait ellenzők tábora, ami azt mutatja, hogy megnőtt a nagyobb versenytársak iránti szükséglet.

Persze nem biztos, hogy a feleket tényleg képviselhetik is majd ezek a tanúk, de a fentiek jól mutatják, hogy mindkét oldal elég magabiztosnak tűnik a saját igazában.

Ti melyik oldalnak adtok igazat ebben az ügyben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.