Hirdetés

Folytatódik a Twitter Blue-cirkusz, ismét visszatérnek a fizetős plecsnik



|

Elon Musk nem adja fel, mindenképp szeretné életképessé tenni a havi 8 dolláros szolgáltatást.

Hirdetés

Ha csak egyetlen sztorit emelhetnénk ki  az Elon Musk tulajdonába került Twitter körüli káosz érzékeltetésére, egész biztosan a Twitter Blue előfizetés lenne az. A milliárdos egyik első intézkedése volt, hogy egy 8 dolláros csomagként indította újra a korábban 2,99 dolláros prémium tagságot, immáron azzal az extrával, hogy az előfizetők is megkapják az eddig csak hivatalos fiókoknak (közszereplők, cégek, intézmények) járó kék hitelesítő jelvényt.

A projekt viszont napok alatt kudarcba fulladt, miután a mikroblogot ellepték a vásárolt plecsnikkel ékeskedő, magukat világcégeknek és celebeknek kiadó kamufiókok, ami valóságos menekülési hullámot generált a hirdetési partnerek körében. A Twitter előbb egy alternatív, szürke jelvény bevezetésével próbálta oltani a tüzet, ám néhány óra után visszakozott, és inkább teljesen leállította a Twitter Blue értékesítését. Aki viszont azt gondolta, hogy ezzel vége az Esmeraldát is megszégyenítő szappanoperának, az hatalmasat tévedett.

Hirdetés

Musk ugyanis hol máshol, mint a Twitteren közölte, hogy november 29-én ismét visszatérnek a 8 dolláros plecsnik, ezúttal "sziklaszilárd" kivitelezésben. Egy másik posztban pedig a részletekbe is bepillantást engedett: az újraindulást követően automatikusan elvesztik a hitelesítő pipát azok, akik időközben megváltoztatják a nevüket, és csak a Twitter felülvizsgálatával kaphatják vissza azt.

A változtatás célja, hogy a normál néven regisztrált fiókok az előfizetés után ne alakulhassanak át észrevétlenül megtévesztő kamuprofilokká. A kérdés már csak az, hogy a cég alkalmazottainak felét érintő tömeges elbocsátás után lesz-e elég ember a névváltoztatási kérelmek elbírálására, illetve hogy van-e kéznél olyan algoritmus, ami képes kielégítően pótolni a hús-vér adminokat.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy van-e egyáltalán értelme az újragondolt Twitter Blue-nak, hiszen a kék pipák vonzerejét eddig éppen az adta, hogy nem szerezhette meg őket akárki, a fizetőssé tétellel viszont pillanatok alatt elillanhat az a presztízs, amit az erre vágyó felhasználók a plecsnihez társítanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.