Hirdetés

Fontos csatát nyert Elon Musk a Twitter elleni perben



|

Némiképp megugrottak a milliárdos győzelmi esélyei, miután a bíróság neki kedvezett egy lényeges kérdésben.

Hirdetés

Nemrég Elon Musk és a Twitter pereskedése is izgalmas fordulatot vett, amikor a mikroblog korábban kirúgott biztonsági főnöke, Peiter Zlatko egy olyan jelentést szivárogtatott ki a sajtónak, amelyben egyebek mellett az üzemeltetőnél uralkodó áldatlan állapotokról és a védelmi megoldások súlyos hiányosságairól beszélt.

Ez kapóra jött a milliárdosnak, aki most peres úton igyekszik kihátrálni a közösségi oldal 44 milliárd dolláros felvásárlására megkötött szerződésből, arra hivatkozva, hogy a Twitter félrevezette a platformon működő kamu felhasználók számát illetően. A nagy kérdés az volt, hogy Musk vajon felhasználhatja-e Zlatko jelentését a tárgyalások során, amire most áldását adta az ügyben illetékes delaware-i bíróság.

Hirdetés

A Twitter ügyvédei azzal érveltek, hogy a kirúgott biztonsági főnök egy sértett alkalmazott, ezért kétséges a szavahihetősége, továbbá arra hivatkoztak, hogy Musk még a jelentés megismerése előtt került érdekellentétbe a vállalattal. Kathaleen McCormickot, a delaware-i kancellári bíróság vezető bíróját azonban nem tudták meggyőzni, így Zlatko tapasztalatai is szóba kerülhetnek a tárgyalások során.

A Twitter számára további kellemetlen hír, hogy a hivatalosan a gyenge teljesítménye miatt kiebrudalt, ám elismert szaktekintélynek számító biztonsági szakértő a jövő héten az Egyesült Államok Szenátusának igazságügyi bizottsága előtt is vallomást fog tenni, miután azt állította, hogy a mikroblog hanyag üzemeltetése nemzetbiztonsági kockázatot jelent, szélesre tárva a kaput a külföldi dezinformációs hadjáratok előtt.

Elon Musk ugyanakkor egy másik kérdésben csatát vesztett a cég ellen: a Tesla és a SpaceX alapítója szerette volna 4 héttel elnapolni a tárgyalás rajtját, a bírói döntés értelmében viszont maradt az október 17-i kezdődátum. Mint ismert, a pert eredetileg a Twitter anyacége indította el, majd Musk is benyújtotta a saját ellenkeresetét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.