Hirdetés

Fontos fejlesztésen esnek át az iPhone 16-ok



|

Az idei modellek még a régi komponenssel érkeznek, ám 2024-ben már hatékonyabbra cseréli az Apple.

Hirdetés

A 2022-es modellekkel nagy lépést tett az Apple afelé, hogy ne csak teljesítményben, hanem specifikációban is versenyben legyenek az iPhone-ok a rivális androidos csúcskészülékekkel. Összességében az iPhone 14-es széria minden modellje rendkívül erősnek tekinthető, ám tisztában vagyunk azzal is, hogy mindig van feljebb, egy szivárogtató pedig már tudni véli, hogy mi lesz a következő néhány év iránya.

Az Apple-lel kapcsolatban az elmúlt időszak legfontosabb beszédtémáját egyértelműen az EU rendelete biztosította, aminek értelmében minden eszköznek USB-C csatlakozóval kell rendelkeznie. Emellett kevésbé érdekes infónak tűnhet, mégis nagyon fontos, hogy mi lesz a memóriákkal az almás okostelefonokban.

Hirdetés

A Twitteren ShrimpApplePro néven ismert szivárogtató legújabb információi szerint az idén érkező iPhone 15 egyes modelljeiben az A17 Bionic chipkészlet a TSMC 3nm-es gyártási technológiájával készül, és LPDDR5-ös memóriák kerülnek a mobilokba, míg a 2024-ben esedékes iPhone 16-ok már LPDDR5X-es modulokat kapnak, továbbá a TSMC egy fejlettebb 3nm-es gyártósorán készülnek majd.

Idén tehát úgy néz ki, marad az LPDDR5, az iPhone 15 Pro viszont valószínűleg 6 helyett 8 GB-tal érkezik, amivel még simább élmény lesz a multitasking, 2024-ben pedig, ha beigazolódik az LPDDR5X érkezése, az akkumulátor erőforrásait is hatékonyabban oszthatják majd be a telefonok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.