Hirdetés

Fontos iPhone-frissítést adott ki az Apple, érdemes mielőbb letölteni



|

A vállalat egy súlyos iPhone biztonsági részt fedezett fel, ezzel pedig minden felhasználó lezárhatja azt.

Hirdetés

Egészen váratlanul váltak elérhetővé az iOS 14.4.2, az iPadOS 14.4.2 és a watchOS 7.3.3 frissítések, viszont jobb nem várni a letöltéssel és a telepítéssel, mivel az Apple így javítja az újonnan felfedezett biztonsági rést. Látható változást tehát egyik platformon sem hozott az update, ami viszont fontosabb, hogy biztonságban tudhatjuk ennek köszönhetően a készülékeinket.

A Gizmodo értesülései alapján a biztonsági hibát hackerek már elkezdték kihasználni, így veszély fenyegeti azokat iPhone-okat, iPadeket és Apple Watch-okat is, amelyeken nem aktiválják a lehető leggyorsabban a frissítést.

Hirdetés

A hiba részletei egyelőre nem ismertek, de a Gizmodo hozzátette, hogy cross site scriptingnek ad utat a rés, amivel a támadók weboldalba helyezett kóddal jutnak a felhasználók rendszerébe.

A hiba az iPhone 6S és annál újabb telefonokat, az összes iPad Pro modellt, valamint az Apple Watch 3 és újabb szériákat érinti, tehát aki ilyeneket használ, ne várjon a frissítéssel. Amennyiben a készülékekben még nem elérhető, az Apple hivatalos honlapján keresztül is letölthető az update.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.