Hirdetés

Fontos területen engedhet a nyomásnak az Apple



|

Meglehet, hogy a cupertinóiak már a harmadik féltől származó fizetési megoldásoknak készítik elő a terepet.

Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az európai uniós versenyjogi vizsgálat mellett már egy amerikai csoportos per is indult az Apple ellen, amiért az androiddal ellentétben kizárólag a saját mobilos fizetési platformja, az Apple Pay használatát engedélyezi az iOS operációs rendszerben.

A bírálók szerint az Apple visszaél az erőfölényével és torzítja a versenyt, amikor nem hagy más lehetőséget a vállalatnak minden tranzakció után jutalékot termelő megoldáson kívül. Az iPadOS 16.1 kódja most akár arra is utalhat, hogy a cupertinóiak berezeltek a gyülekező viharfelhőktől.

Hirdetés

Elsőként a 9to5Mac szúrta ki, majd a MacRumors munkatársa is megerősítette, hogy az operációs rendszer később érkező, még béta formájában sem elérhető kiadásában már teljesen törölhető az Apple Paynek otthont adó Apple Wallet alkalmazás, amelyet jelenleg legfeljebb csak elrejteni tudunk a főképernyőről. A portálok beszámolója szerint az iPadOS 16.1-ben, s így vélhetően a nagyrészt azonos iOS 16.1-ben is a törlést követően a Wallet teljesen eltűnik a készülékről, és ha mégis fizetni próbálunk, egy üzenet szólít fel az app letöltésére.

A törlés lehetőségének bevezetéséből könnyű arra következtetni, hogy a cupertinóiak úgymond helyet akarnak csinálni a külsős fizetési megoldásoknak, de ezen a ponton még lehetetlen biztosat mondani, hiszen csak egy szivárgásról van szó. Az mindenesetre a témához kapcsolódik, hogy az iOS 16-tal az Apple végre engedélyezi a külsős webböngészőknek az Apple Pay használatát, illetve a cég még februárban jelentette be a Tap to Pay nevű funkciót is, amellyel harmadik felektől származó alkalmazások működhetnek fizetési terminálként az iPhone-on.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.