Hirdetés

Fontos változásra került sor a Twitteren, örülhetnek az összeesküvés-elméletek hívei



|

Nem meglepő, hiszen Elon Musk is előszeretettel oszt meg álhíreket és konteókat.

Hirdetés

November 23-a óta nincs érvényben a Twitter eddig szigorú szabályozása a koronavírusról szóló félretájékoztatás ügyében. Azaz

ezentúl bármilyen baromságot szabadon lehet terjeszteni a vírusról és a vakcinákról.

Ezt egyébként nem verték nagydobra, az erről cikkező Guardian újságírójának is úgy kellett kibogarásznia a frissített szabályzatából az erről szóló mondatot.

Több szakértő aggodalmát fejezte ki az ügyben, van, aki egyenesen azt állította, hogy - képzavarral élve - a Twitter lelkén emberéletek száradhatnak ezek után. Az összeesküvéselmélet-hívők persze örülnek: a Twitter egyik fő "vírusszkeptikusa", dr. Simone Gold azt írta, végre nem tudják elhallgattatni az embereket, ami "a szólásszabadság és az orvosi szabadság győzelme" - írja a Telex.

Hirdetés

Az irányelv 2020 januárjában lépett életbe. Azóta több mint 11 000 fiókot függesztettek fel a szabályok megsértése miatt, és közel 100 000 tartalmat távolítottak el a platformról a Twitter legfrissebb számai szerint. Elon Musk, aki szintén előszeretettel terjeszt összeesküvés-elméleteket, egyébként korábban jelezte, hogy több hasonló szabályt visszavonnak majd, miután az övé lesz a Twitter, így ebben nincs semmi meglepő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.