Hirdetés

Fontos változással rajtolt el az iOS 17 bétatesztje, téged is érinthet



|

Az Apple elhárított egy nagy akadályt a programban való részvétel elől.

Hirdetés

A WWDC 2023 fejlesztői konferencia legtöbb embert érintő bejelentése kétségtelenül az iOS 17-é, hiszen a számos változtatást tartogató operációs rendszer egészen a 2018-ban megjelent iPhone XS- és XR-szériáig telepíthető, így több száz millió eszközre juthat el a szeptemberben esedékes megjelenését követően.

Ahogy az évről évre lenni szokott, az Apple rögtön elérhetővé tette a következő generációs platform béta verzióját, az idén azonban egy fontos változással is készültek a cupertinóiak, szélesebbre tárva a kaput a tesztprogram előtt.

Hirdetés

A korábbi években még az volt a gyakorlat, hogy az első körben csak egy évi 99 dollárt kóstáló fejlesztői fiók birtokában telepíthettük a frissen rajtolt bétákat, a nyílt teszt pedig valamivel később indult. Most viszont az almás cég eltörölte ezt a megkötést, így aki szeretné, ingyen és bérmentve rászabadíthatja a mobiljára az iOS 17-et (ugyanez a helyzet a kompatibilis Maceken a macOS Sonomával és az Apple Watchokon a watchOS 10-zel).

Ehhez az Apple fejlesztői weboldalára kell látogatnunk, és az "Account" menüben belépni az Apple azonosítónkkal, majd elfogadni a felhasználói feltételeket. Ezzel elkészítjük a saját fejlesztői fiókunkat, s onnantól kezdve az iPhone szoftverfrissítési beállításaiban (Beállítások > Általános  > Szoftverfrissítés) fel kell bukkannia az elérhető béta verzióknak is.

Más kérdés persze, hogy egyáltalán érdemes-e telepíteni az iOS 17-et, jelenleg ugyanis még nagyon korai szakaszban jár a hibák kijavítása, így a legkülönfélébb kellemetlenségekkel szembesülhet az, aki kísérleti alanyt csinál a készülékéből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.