Hirdetés

Fontos változást harcolt ki Adele a Spotify-ban



|

Az énekesnő szerint a művészi szándék rovására ment az alkalmazás egyik funkciója, amit most a kérésére megváltoztattak.

Hirdetés

Adele nemrég megjelent negyedik stúdióalbuma, a 30 komoly népszerűségre tett szert a Spotify-on, "Easy on me" című dalával megdöntve a 24 órás hallgatottsági rekordot, amit eddig a dél-koreai BTS tartott.

Nem csoda hát, hogy a brit énekesnőnek komoly befolyása van a zene streaming platformra, legalábbis erre következtethetünk abból, hogy a kérésére egy fontos változtatást eszközöltek az albumok lejátszásánál.

Hirdetés

A prémium felhasználóknál ugyanis mostantól alapértelmezetten abban a sorrendben játszódnak majd a dalok, ahogy a korongokon szerepelnek, ha "Album" nézetben rányomnak a lejátszás gombra. Ebben az esetben eddig keverve (Shuffle-mód) követték egymást a számok, mostantól viszont csak az egyes dalokat megnyitva lehet bekapcsolni a véletlenszerű mixelést.

Adele a Twitterén kommentálta a változtatást. Posztja szerint ez volt az egyetlen kérése "ebben az örökké változó iparban", amit azzal indokolt, hogy a művészek nem véletlenül törődnek annyit a számok sorrendjének kialakításakor.

"A művészetünk egy történetet mesél el, és a történeteinket abban a sorrendben kell meghallgatni, ahogy azt mi terveztük."

- írta, megköszönve a Spotify-nak az együttműködést.

A The Verge kérdésére a Spotify kommunikációs vezetője is megerősítette a lépést, elmondása szerint pedig az új prémium funkciót nem csak Adele, de más előadók és maguk a felhasználók is régóta kérték már.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.