Hirdetés

Fontos Windows 10 frissítés érkezik a laptopos felhasználóknak



|

A laptopok két legkritikusabb jellemzőjével kapcsolatban ígér javulást a Microsoft a következő Windows 10 frissítéssel.

Hirdetés

Az asztali számítógépek piacán egyértelműen a legnépszerűbb a Windows 10, mely a megjelenése óta folyamatosan javul, hogy ezzel egyre több felhasználó igényeit elégítse ki. Kezdetben sok gond volt a rendszerrel, mostanra azonban a legtöbb hibáját javították, sőt, a Microsoft például a gamereknek is már sok funkcióval kedveskedett.

Azonban nem mindenki használja a Windows 10-et egy folyamatosan árammal ellátott és jól hűtött asztali számítógépen. Sok felhasználó laptopon végzi nap mint nap a feladatait, ezért a Microsoft most az ő életüket tervezi megkönnyíteni, méghozzá óriási mértékben.

Hirdetés

A Windows Insider programban már elérhető a következő operációs rendszer frissítés, melyben egy új, EcoQoS névre hallgató funkciót vezet be a Microsoft.

Az EcoQoS azt ígéri, hogy növelni tudja az akkumulátor élettartamát és közben a ventilátorokat is halkabban üzemelteti. Ezt úgy éri el, hogy hatékonyabban osztja be a processzor teljesítményét, a kevesebb energiát igénylő alkalmazásokat képes lesz energiatakarékos módban futtatni. Tulajdonképpen segít a CPU-nak, hogy mire és milyen sorrendben fordítsa az energiát. Ez által csökken a laptop által felvett áram mennyisége, ami természetesen kihatással van az akkumulátor töltöttségére és az eszköz hőfokaira is.

A Microsoft házi tesztjei alapján az EcoQoS akár 90%-kal is képes csökkenteni a CPU áramfelvételét és felére is tudja csökkenteni a bizonyos feladatok elvégzéséhez szükséges energiaigényt.

Ahhoz viszont, hogy ebből egy program, vagy bármilyen folyamat hasznot húzzon, a fejlesztőknek kell engedélyezniük az EcoQoS üzemmódot. Jelenleg az új funkció az Intel 10. és 11. generációs processzorai mellett az AMD Ryzen 5000-res CPU-kat és a Qualcomm megoldásait támogatja, a jövőben azonban tovább szeretnék bővíteni a kompatibilis eszközök listáját, sőt, asztali számítógépekre is szeretnék majd bevezetni a funkciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.