Hirdetés

Előzöl? Túl közel jössz? Emojival üzen a biciklis kabát háta



|

Furcsa prototípussal ötletel a Ford: a bringás öltözet tiszta és egyértelmű kommunikációval segítheti a közlekedést.

Hirdetés

Bár sok gyártó dolgozik a biztonság fokozásán, sajnos rengeteg bringás és gyalogos veszti az életét az utakon közlekedés közben. Az EZ egyik jelentése szerint 2010 és 2018 között például 19 450 kerékpáros halt meg Európa útjain. A Fordnak született egy ötlete, hogyan lehetne a két keréken közlekedők biztonságát fokozni: leginkább jobb kommunikációval, amit a cég szerint egy emojikat megjelenítő kabát segítene. 

Hirdetés

Az ötlet valahol teljesen érthető, ugyanis ahelyett, hogy a bringásnak meg kéne fordulnia a nyeregben és kiabálnia vagy mutogatnia a figyelmetlen, esetleg szándékosan rosszindulatú autósoknak, a hátukon ott egy egyértelmű, gyorsan megérthető, ráadásul gyenge fényviszonyok mellett is látható aktuális üzenet. A prototípus hátán egy LED-kijelző található, ami vezeték nélkül kapcsolódik a kormányhoz. A biciklis ezen keresztül tud jeleket vagy szimbólumokat választani, ami lehet figyelmeztetés, kanyarodást jelző ikon vagy éppen normál, hangulatot kifejező emoji is. 

A Ford biciklisekkel és ipari mérnökökkel dolgozott az Emoji Jacketen, de azt nem tudni, hogy valaha kereskedelmi forgalomba kerül-e az érdekes ruhadarab. Egy picit reménykedünk persze a szmájlik és az irányjelzők mellett egy feltartott középső ujjú kéz beépítésében is, de a fene tudja, hogy ez a bringások feszültségének levezetésén kívül segítené-e bármiben a közlekedést, vagy inkább további feszültségeket szítana.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.