Hirdetés

Forgatókönyv? Persze, már azt is ír a mesterséges intelligencia



|

Elég neki egy hosszabb mondatba foglalt bevezető, és kész forgatókönyvet ír belőle.

Hirdetés

Napról napra egyre kevesebb olyan feladat van, amit egy mesterséges intelligencia ne tudna ellátni. Ezek az algoritmusok sokszor fontos feladatokat végeznek, például autókat vezetnek és komplett gyártósorokat optimalizálnak, máskor pedig olyan szórakoztató projekteket valósíthatunk meg velük, mint egy teljesen elképzelt podcast Steve Jobs vendégszereplésével.

A mesterséges intelligenciák azonban a jövőben tényleg szinte bármire képesek lehetnek. Korábban már írtunk róla, hogy a Google egyik MI-je sztorikat ír, most pedig itt a következő versenyző, ami konkrét forgatókönyvet kreál akár egy mondat alapján.

Hirdetés

A DeepMind nemrég egy új algoritmussal állt elő, a Dramatronnal, ami egy rövid mankó alapján képes elkészíteni egy komplett forgatókönyvet, annak pedig címet ad, sőt, megalkotja a párbeszédeket és a karaktereket is alapos leírással jellemzi.

A rendszer persze nem tökéletes, a DeepMind 15 szakmában dolgozót megkért, hogy teszteljék a Dramatron működését. Ők azt mondták, hogy önálló munkára nem képes, abban viszont segít, hogy más szemszögből is megközelítse a stáb ugyanazt a történetet, illetve szerintük sok kreatív ötlettel is hozzájárulhat egy projekthez.

Ha szeretnétek kipróbálni a Dramatront, ide kattintva már fejest is ugorhattok a kalandba, és bár amíg csak szórakozásra használjátok nem lehet gond, a jövőben viszont sok fejfájást okozhat a törvényhozóknak, hogy a mesterséges intelligenciával előállított tartalmak kitől (vagy mitől) származnak, és azoknak ki a jogos tulajdonosa.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.