Hirdetés

Forradalmi arcfelismerő módszeren dolgozhat a Samsung



|

Valószínűleg minden most használt módszernél biztonságosabb lenne az ő megoldásuk.

Hirdetés

Ugyan az Apple az elmúlt években már nem arról ismerszik meg, hogy folyamatosan forradalmasítja a piacokat, ahol aktív, azért az iPhone X-zel igencsak komoly hatást gyakorolt az okostelefonokra, amit a mai napig érzünk, hiszen az volt az első igazán fontos mobil, amiben már arcfelismerés dolgozott.

A technológiát sokan megirigyelték, köztük a Samsung is, amely most egy minden eddiginél fejlettebb arcfelismerő módszeren dolgozhat.

Hirdetés

A szabadalmakkal az a baj, hogy sokáig titkosak, így előfordul, hogy akkor kerülnek nyilvánosságra, amikor már bemutatták a hozzájuk kapcsolódó terméket, szerencsére azonban most nincs erről szó. A Samsung 2021. márciusában védetett le egy izgalmas megoldást, ami két, képernyő alá rejtett kamerát használ arra, hogy felismerje a tulajdonosát. 

A múlt héten nyilvánosságra hozott dokumentumok sajnos részletesen nem taglalják, hogy egész pontosan miképp működne a megoldás, azonban ábrákat tartalmaznak, amiken jól látható, hogy a telefon aljára is szánnának egy optikát, hogy pontosabban tudják leképezni a használó arcát 3D-ben. Ezen kívül a lencsék elvileg a felhasználó pupillájának méretét is ellenőriznék a fényviszonyok függvényében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.