Hirdetés

Forró gőzzel tartja tisztán az otthonod a Samsung új robotporszívója



|

A felmosásról és a porszívózásról is gondoskodik a Bespoke Jet Bot Combo.

Hirdetés

Már csak néhány napunk van hátra a tech világ legnagyobb éves rendezvénye, a Las Vegas-i CES indulásáig, amely az idén január 9. és 12. között kerül megrendezésre. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a különböző gyártók már előre csepegtetni kezdték az expóra szánt újdonságaikat, köztük a Samsung csapatával, akik legutóbb egy mesterséges intelligenciás okoshűtőt villantottak.

A koreai óriás azonban nemcsak ezzel igyekszik feldobni a háztartásokat, hanem egy új hibrid robotporszívóval is, amely egy speciális gőzölős eljárással fogja tisztán tartani a padlónkat és saját magát is.

Hirdetés

A 2021-ben bemutatott Bespoke Jet Bot továbbfejlesztett változataként debütáló Bespoke Jet Bot Combo egy robotporszívót és egy felmosógépet ötvöz, mesterséges intelligenciával és egy 3D-s szenzorral gondoskodva a precízebb navigációról. A gép egy saját, Clean Stationnek hívott állomással érkezik, ami az akkutöltés és az összegyűjtött por kiürítése mellett a robot víztartályát is újratölti, valamint megtisztítja a felmosáshoz használt két betétet.

Az utóbbi három lépésben valósul meg, melyek során az állomás előbb meleg vízben elmossa a betéteket, majd forró gőzzel permetezi be őket a szagok elkerülése érdekében, végül pedig a forró levegős szárításukról is gondoskodik. A betétek fel- és leszerelése nem a tulajdonos feladata lesz, mivel a robot automatikusan tér vissza értük, ha a munkáját végezve megszáradt foltot érzékel a padlón.

Az állomás ilyenkor a nagyobb hatékonyság érdekében forró gőzzel melegíti fel a tisztítóbetéteket, a Jet Bot Combo pedig percenkénti 170 fordulattal felmossa velük a kezelést igénylő felületet. A különböző padlótípusok felismeréséről a mesterséges intelligenciás AI Floor Detect technológia gondoskodik, ami a Samsung szerint nemcsak a kemény felületeket tudja megkülönböztetni a szőnyegektől, hanem azt is eldönti, hogy az utóbbiak tisztításához elég-e a mosóbetétek felemelése, avagy vissza kell térni az állomásra a leszerelésükhöz.

A CES-en kiállításra kerülő Bespoke Jet Bot Combo hibrid robotporszívó ára még nem ismert, és a megjelenése is odébb lehet, a gyártó sajtóanyaga alapján ugyanis a készülék még fejlesztés alatt áll, így a funkciói is változhatnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.