Hirdetés

Franciaországban ezentúl tilos a kormány mögött mobilozni



|

Az út szélén sem nyomkodhatnak okostelefont az autóvezetők - csak baleset bekövetkezése után és az autó meghibásodásakor szabad mobilozni.

Hirdetés

A franciaországi legfelsőbb bíróság döntése értelmében Franciaországban immáron illegális okostelefont használnia annak, aki autót vezet. Sem telefonálni, sem üzenetet írni nem lehet. Bár az út szélén sok országban engedélyezett ilyesmivel foglalkozni, a franciáknál még félreállva sem szabad okostelefont fogdosnia az autóvezetőknek. 

Hirdetés

Akit mégis lefülelnek, azt 135 euróra büntetik, és persze pontokat is kap. Az országban szeretnék visszaszorítani a halálos kimenetelű közúti balesetek egyre növekvő számát, és bár a háttérben nem csak a mobilok állnak, ezek is közrejátszanak. 

Az autóvezeték kizárólag akkor vehetnek kézbe okostelefont, ha baleset részesei, illetve ha mechanikus okból a járművük lerobbant. Ezek az előírások kizárólag az autóvezetőkre érvényesek, a többi utas szabadon telefonálhat, illetve a kihangosítókat a sofőr is használhatja. 

Többen úgy gondolják, hogy nem túl jó ötlet, hogy még az úttest szélén sem szabad telefont használni. Szakértők szerint inkább arra kellene bátorítani az autósokat, hogy húzódjanak le, és álljanak meg, ha telefont szeretnének használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.