Hirdetés

Franciaországnak sem kell a Facebook pénze



|

A franciák sem akarják engedni, hogy a Facebook Európában használhassa a Libra kriptopénzét.

Hirdetés

A Facebook újra fel akarta találni a pénzt, amikor bejelentette a Libra kriptovalutát. Mostanra azonban nagyon sok ellenséget szerzett ezzel magának. A The Independent jelentése szerint a francia gazdasági és pénzügyi miniszter, Bruno Le Maire is a Facebook törekvései ellen szólalt fel egy konferencián. 

Hirdetés

A Facebook és a Calibra cége azt remélte, hogy az emberek mindenhol jobb élethez juthatnak a Libra kriptopénz használatával, és a globális gazdaság is átalakulhat. 

Amerikának az ötlet nem tetszett, és már júliusban a fejlesztés felfüggesztését kérte. Egyik oldalról az amerikai pénzügyi rendszert féltik, másik oldalról a hackerektől tartanak az amerikai vezetők. Mások szerint a Libra és a többi kriptopénz konkrét nemzetbiztonsági fenyegetés. 

Hasonló véleményen van a Facebook megoldásáról Nagy-Britannia is, és Franciaország szintén. A franciák leszögezték, hogy európai területen nem engedélyezik a Libra fejlesztését. Más országok egyáltalán nem egyeztettek még erről, Svájc ugyanakkor engedékenyebb, de nagyon szigorúan felügyelné a Librát. Kína és India ugyanakkor a kriptopénzek konkrét betiltását is fontolgatja egy ideje. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.