Hirdetés

Frissek és trendik: itt a Nokia 8 Sirocco, a Nokia 7 Plus és a Nokia 6



|

Áprilisban érkeznek a csúcs- és középkategóriás okostelefonok, amelyeket az MWC alkalmából mutatott be a HMD Global.

Hirdetés

A HMD Global bemutatta a frissített zászlóshajóját és a középkategóriás újdonságait - mindhárom áprilisban érkezik. A Nokia 6 2018-as verziójáról (megújult dizájn és tudás), a Nokia 7 Plusról (felső-középkategória, jobb kamera, hosszú üzemidő) és a Nokia 8 Siroccóról (prémium dizájn, csúcshardverekkel) van szó. 

Hirdetés

Mindháromból lesz opcionálisan Android One verzió is, közel gyári Androiddal és garantált 2 éves frissítésekkel. Mostantól a Nokia 3-ból és minden drágább Nokiából érkezik ilyen. 

Nokia 6 (2018)

Az új modell alumínium házat kapott, amiben Snapdragon 630-as SoC lakik. Van vezeték nélküli töltés, az 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080-as kijelző alatt pedig 3 GB RAM, 32 GB tárhely, illetve adott esetben 4 GB RAM és 64 GB tárhely lakik. Van microSD-slot, 128 GB-os támogatással. A 16 megapixeles kamera Zeiss optikát kapott, az előlapi szenzor 8 megapixeles. Akad továbbá arcfelismerés, USB-C port, Bluetooth 5.0, ujjlenyomat-olvasó, gyorstöltés a 3000 mAh-s akkuhoz, NFC, továbbá egy 279 eurós árcédula. Feketében, fehérben és kékben lesz vihető. 

Nokia 7 Plus

A 6 hüvelykes, 2160 x 1080-as kijelzőt alumínium ház öleli körbe, amelyben Snapdragon 660-as lapka dolgozik, 4 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel. Mindehhez maximum egy 256 GB-os microSD társítható. A hátlapi 12 és 13 megapixeles kamerák (a második telefotós lencse) Zeiss optikát kaptak, az előlapi szenzor 16 megapixeles.

Itt is adott a Bluetooth 5.0, az USB-C, az NFC, az ujjlenyomat-olvasó és a gyorstöltés. Az akku 3800 mAh-s, a készülék vételára pedig 399 euró lesz. 

Nokia 8 Sirocco

A HMD Global legerősebb modellje rozsdamentes acél házat kap, ami elvileg 2,5-ször nagyobb strukturális integritással jellemezhető, mint az alumínium (a gyártó szerint). A hátlap üvegből van.

A hátlapi dupla kamera ugyanaz, mint a Nokia 7 Plusnál, ugyanakkor az 5,5 hüvelykes QHD-s pOLED kijelző alatt már Snapdragon 835-ös SoC, 6 GB RAM, továbbá 128 GB tárhely található. Van vezeték nélküli töltés, 3 mikrofon, IP68-as minősítés (víz- és porálló az eszköz), Qualcomm Quick Charge 4.0-s gyorstöltés a 3260 mAh-s akkuhoz. 

Sajnos jackcsatlakozó erre a modellre nem jutott, pedig a Nokia 6-on és a Nokia 7 Pluson egyaránt van. A Nokia 8 Sirocco vételára 749 euró. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.