Hirdetés

Furcsa harcot kezdett a VLC és a Huawei



|

A Huawei készülékek többségére többé nem elérhető a népszerű médialejátszó, méghozzá szándékosan.

Hirdetés

Elég nehéz androidos rendszerű okostelefonra jobb, könnyebben használható és funkciógazdagabb médialejátszót találni, mint a VLC. Az ingyenes és nyílt forráskódú app méltán népszerű, és több mint 100 millió letöltést hozott össze, remek értékelésekkel. 

Hirdetés

A siker egyik kulcs a reklámmentes működés, illetve az in-app vásárlások, rejtett költségek és kémkedő kódsorok hiánya. Eközben szinte bármilyen video- és audiofájl lejátszására alkalmas az eszköz, és ennél persze sokkal többet is tud. 

Huawei okostelefonokon azonban többé nem elérhető. 

Mindez furcsán hangzik, azonban a VLC mögött álló önkéntes fejlesztők úgy döntöttek, feketelistára teszik a kínai gyártót. Ezúttal nem kémkedéssel vádolják a Huaweit, hanem azzal, hogy túl agresszív módon lövi ki a háttérben futó appokat (kivéve a saját fejlesztéseit). Mindezek miatt a VLC háttérben futó lejátszása sem működik megfelelően. A fejlesztők ezért úgy döntöttek, visszavágnak a vállalatnak. 

Minderre azért lett szükség, mert a Google Play Áruházban egyre több negatív vélemény érkezett az appra, pedig a hibáról nem a fejlesztők tehetnek. Bár a Huawei készülékek többségére nincs többé VLC a Play Áruházból (a Honor márkát egyelőre nem érinti mindez), az APK manuálisan bármikor telepíthető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.