Hirdetés

Furcsa irányba mennek a Microsoft Teams fejlesztései



|

Keretekkel bővül a Teams, a jövőben pedig virtuális avatart rakhatunk a helyünkre.

Hirdetés

Három évvel ezelőtt az egész világ lezárás alá került, az emberek pedig kényszerhelyzetbe kerültek. Mindenki életének szerves részévé váltak a különböző videóhívásos alkalmazások, többek között például a Microsoft Teams, ami itthon is sok iskola és munkahely elsőszámú választása volt.

Ennek fényében nem csoda, hogy a Microsoftnak egyelőre esze ágában sincs lelassítani a program fejlesztését. Az már más kérdés, hogy a prioritásokkal egyetértünk-e.

Hirdetés

A legújabb Teams frissítés új filterekkel bővíti a mostani tárházat, hamarosan még változatosabban fejezhetjük ki a stílusunkat anélkül, hogy változtatnánk a lakásunk berendezésén, továbbá még könnyebb lesz elrejteni azt, amit inkább nem mutatnánk meg. A hivatalos bejegyzés animált kereteket és további szűrőket ígér, amiket január óta tesztelhetnek a felhasználók a preview módban, hamarosan azonban globálisan is elindul az új verzió.

Ugyan ez a frissítés csalódás lehet, a Microsoft közben egy nagyobb volumenű funkció beépítésén is dolgozik. A következő cél, hogy a Teams lehetőséget biztosítson a felhasználóknak arra, hogy saját magukat egy virtuális hasonmásra cseréljék, ha úgy érzik, kicsit szeretnének kamerán kívül lenni, de továbbra is részesei akarnak maradni a hívásnak.

A kameraképünk elrejtése egy virtuális alteregóval egyáltalán nem újdonság. A FaceTime-felhasználók például már évek óta elfedhetik magukat Animojival vagy Memojival videohívás közben. A kérdés csak az, hogy tényleg ezekre kell elsősorban fókuszálnia egy olyan platformnak, ami elsősorban intézményeknek és vállalatoknak szolgáltat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.