Hirdetés

Furcsa lépésre készül az Apple



|

Az Apple a jogi viták után lemondana a Qualcomm modemchipről, pedig az messze a legjobb a piacon.

Hirdetés

Az Apple és a Qualcomm szabadalmi jogdíjak miatti csatája még mindig nem ért véget, a Qualcomm szeretné betiltani az iPhone-ok kínai forgalmazását, mindez pedig végzetes fordulatot jelenthet a két fél együttműködésében. 

Hirdetés

A Wall Street Journal szerint az Apple úgy tervezi a 2018-as iPhone és iPad készülékeket, hogy azok kizárólag az Intel és a MediaTek modemchipjeire építkezzenek. Qualcomm modemet nem használna az Apple többé, pedig a Qualcomm az erre a célra fejlesztett modellt már letesztelte és átadta az Apple-nek. 

Az Apple eddig kizárólag Qualcomm modemet használt az iPhone készülékekben, egyedül a tavalyi széria volt kivétel, ahol az Intel is besegített. Azonban az Intel megoldása sokkal lassabb volt, ezért az Apple végül lekorlátozta a Qualcomm chipeket. 

A szakértők szerint a Qualcomm terméke sokkal jobb, mint bármi más a piacon, ennek fényében tehát meglepő lenne, ha az Apple lemondana róla csak azért, hogy megleckéztesse a Qualcomm vezetését. Ez utóbbi óriás a modemchipek piacának 50 százalékát uralja, a MediaTek és az Intel 25 és 6 százalékon állnak. Tavaly az Apple a Qualcomm kapacitásának 20 százalékát vásárolta meg, 3,2 milliárd dollárért. 

Az Apple-nek nem lesz könnyű dolga, ha tényleg lemond a partneréről. Az 5G-s technológiában ugyanis kilométerekkel a riválisai előtt jár a Qualcomm. Az 5G-s iPhone a Qualcommnak hála már 2019-ben valóság lenne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.