Hirdetés

Furcsák lesznek az új Intel processzorok nevei



|

5 számjegyűre vált az Intel, ami a konkrét modellek névadási szokásait illeti. Az egyik első fecske a Core i5-10210U lehet.

Hirdetés

Sokan tűnődnek azon egy ideje, hogy az Intelnél a fogyasztóknak szánt processzorok világában vajon mi jön majd a Core i9-9980XE után, vagy úgy általánosságban a kilencedik-generációs Core CPU-k után.

Hirdetés

Többen abban reménykednek, hogy legalább az Intel névadási szokásai nagyban megváltoznak. Kiderült azonban, hogy az Intel alapvetően csak tovább folytatja a dolgokat, és 5 számjegyűre váltja a névadási szokásait, de ragaszkodik a jelenlegi mintákhoz. 

Ez azt jelenti, hogy a Core i7-9700K tudója például a Core i7-10700K lenne. A 3 számjegyről még akkor állt át 4-re az Intel, amikor az első-generációs Core-ról frissített. 

Tum Apisak konkrét bizonyítékokkal is tudott szolgálni, például egy képernyőképpel az UL Benchmark adatbázisából. Ebben egy ki nem adott Core i5-10210U-ról van szó, ami elvileg egy 10 nm-es, Ice Lake-U mobilprocesszor, 2019. év végi megjelenéssel. A 4-magos, 8-szálas CPU alap órajele 1,60 GHz lesz, ami 2,10 GHz-re emelkedne, de Turbo Boost mellett akár 3,8 GHz is lehet. Komachi Ensaka ráadásul megerősítette, hogy emellett jön a Core i3-10110U, a Core i5-10510U és a Core i7-10710U is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.