Hirdetés

Futurisztikus megjelenésű okosszemüveget mutatott be a Xiaomi



|

A Xiaomi első okosszemüvege körülbelül 144 ezer forintót kóstál, de nem éljétek bele magatokat, hogy szereztek majd ti is egyet.

Hirdetés

Sok évvel ezelőtt a Google egy izgalmas új kütyüvel állt elő, ami forradalmasítani akarta a viselhető okoseszközök piacát. A Google Glass végül csúnyán elhasalt, azóta azonban hatalmasat lépett előre az AR/VR technológia, ami új lendületet adhat a következő generációs, mindenféle jósággal megpakolt okosszemüvegeknek.

Azt szinte már biztosra vehetjük, hogy az Apple a közeljövőben elérhetővé tesz valamilyen AR/VR szemüveget, sőt, valószínűleg már több generáció is készülőben van, úgy tűnik nem ők az egyetlenek, akik be szeretnének törni a kevert valósággal operáló eszközök nem túl zsúfolt piacára.

Hirdetés

A Xiaomi egy Weibo posztban mutatta meg az okosszemüveget, aminek megvalósításához augusztus harmadikától várják a támogatásokat. A készülék specifikációjáról is vannak már információk, tudjuk például, hogy a Mijia egy micro OLED kijelzőn keresztül kommunikál, a fő kamerája 50 megapixeles, amit egy 8 megapixeles periszkóp kamera támogat. Az 1020 mAh kapacitású akkumulátor a NotebookCheck által lefordított adatok szerint körülbelül 1,5 óra folyamatos videórögzítést tesz lehetővé.

A magánélet és az adatvédelem nem az eszköz erőssége, hiszen a periszkóp kamera ötszörös optikai nagyítással rendelkezik, az 50 megapixeles érzékelő előtti mechanika pedig 15x digitális zoommal rendelkezik. A Xiaomi által közzétett képen az AI kamera funkció is fel van tüntetve, továbbá azt is elárulták, hogy optikai képstabilizálásra is képes az eszköz, ami a fejen viselt kameráknál rendkívül hasznos funkció.

A Mijia természetesen rendelkezik Wi-Fi antennával, alkalmas a BT 5.0-ás szabvány alkalmazására, gyorsan tölt a saját mágneses megoldásával és további, egyelőre meg nem nevezett funkcióval rendelkezik. A holnap induló kampányban körülbelül 370 dollárba kerül majd egy Mijia Glasses Camera (ez a teljes neve), a közösségi finanszírozású kampány azonban csak a kínai piacon lesz elérhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.