Hirdetés

Futva cipeli utánad a vizet a világ legolcsóbb robotkutyája



|

Egy kínai cég egész megfizethető mesterséges négylábúval állt elő.

Hirdetés

Ha robotkutyáról van szó, akkor általában a Boston Dynamics hírhedt Spotjáról szokott cikkezni a sajtó, ami az évek során számos kalandba keveredett már: terelt például birkákat, elsajátította a rendrakás művészetét, legutóbb pedig ivócimborát faragtak belőle.

A Hyundai által tavaly felvásárolt cég terméke viszont cseppet sem olcsó, jelenleg 74.500 dollárért, azaz több mint 20 millió forintért juthatnak hozzá azok, akik már túl snassznak tartják a szőrös négylábúakat.

Hirdetés

A jelek szerint viszont az árérzékenyebb vásárlóknak sem kell már sokáig búslakodniuk, a kínai Unitree Robotics ugyanis most előállt egy olyan modellel, amit akár 2700 dollárért (kb. 780.000 forint) a társunkká fogadhatunk.

A robotkutya a Go1 nevet kapta, de a leendő gazdik természetesen úgy hívják majd, ahogy akarják. A Unitree egy jópofa filmet is megosztott a futurisztikus blökiről, melyen a Go1 egy palack ásványvízzel a hátán kíséri kocogó gazdáját. Ez ugyan jóval körülményesebb megoldás, mint a hátizsákos ivótasak, vagy a jól bevált kulacsos módszer, viszont tagadhatatlanul feltűnőbben mutatunk vele a parkban.

A Go1 rögtön 3 változatban érkezik: a 2700 dolláros kivitel Go1 Air néven kerül forgalomba, a középső szintet a simán csak Go1-nek hívott normál változat képviseli 3500 dollárért, a legdrágább pedig a 8500 dolláros Go1 Edu lesz, amit kifejezetten oktatási célokra szánnak.

Ezek mindegyike kb. 12 kilogrammot nyom, az egyes modelleket a nagyobb számítási kapacitás és a fejlettebb szenzorok különböztetik meg egymástól. A gazdi automatikus követése és az akadályok kerülgetése már a Go1 Airnél is a felszereltség része, a 17 km/h-s csúcssebességet viszont sajnos csak a drágább kivitelek érik el. Az üzemidő egyelőre nem ismert, a többi specifikáció viszont angolul is böngészhető a termék hivatalos oldalán.

A több modellt is fejlesztő Unitree Robotics célja, hogy a robotkutyákat a drónokhoz és az okostelefonokhoz hasonlóan elérhető kütyükké tegyék, így a Go1 sikere esetén akár további, még olcsóbb blökikre is számíthatunk tőlük.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.