Hirdetés

Gabe Newellnek is határozott véleménye van a metaverzumokról



|

A Valve vezére biztos benne, hogy Mark Zuckerberg víziója egy hatalmas zsákutca.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban végtelen mennyiségű hír érkezett a Meta virtuális valóságával kapcsolatban. Voltak apróbb furcsaságok, mint például az, hogy Mark Zuckerberg, a cég mindenhatója metamatesként hívja a kollégáit, arra viszont már felkaptuk a fejünket, mikor megerőszakoltak egy nőt a virtuális térben, nemrég pedig saját magából csinált viccet az egykori Facebook, most Meta első embere.

Szerencsére azért nem mindenki gondolja úgy, hogy tényleg a Facebookéhoz hasonló metaverzumoké a jövő. Gabe Newell nemrég a Steam Deck indulása apropóján adott interjút a PCGamernek, az interjúban pedig kitértek erre az új divatra is, amivel kapcsolatban kifejezetten szkeptikusan nyilvánult meg a Valve vezére.

Hirdetés

"A legtöbb embernek fogalma sincs, hogy miről beszél, mikor a metaverzumok kerülnek szóba, abban pedig biztos vagyok, hogy sosem játszottak MMO-kkal. Azt gondolják »Oh, ezaz, mindenkinek egyedi avatárja lehet.« Közben pedig, ja... menj el La Nosceába a Final Fantasy 14-ben és mond azt, hogy ez nem egy olyan dolog, amit már egy évtizede megoldottak, hanem valami új divatos dolog, amit most fedeznek fel."

A Valve igazgatója véletlenül közeli kapcsolatban van Neal Stephensonnal is, akinek a műveire rendszeresen hivatkoznak a különféle virtuális valóságok kapcsán. Gabe elmesélte, bármikor találkozik Stephensonnal, ő mindig a kezébe temeti az arcát, Gabe pedig már tudja, mit kell kérdeznie:

"Oké, most épp milyen metaverzumos sztorival mentek az agyadra?"

Végül, de nem utolsósorban hozzátette, ő kifejezetten pozitív a témával kapcsolatban és szinte biztos benne, hogy idővel majd eltűnnek azok, akik gyorsan akarnak meggazdagodni a mondvacsinált tartalmakkal és olyan megoldások jönnek létre, amik tényleg a játékosok és mindenki más érdekeit szolgálják. Nektek mi a véleményetek a témával kapcsolatban? Van helyük a metaverzumoknak az életünkben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.