Hirdetés

Game Boy klónnal vadásztak a brit autótolvajok, 5 autót is meglovasítottak vele



|

A külsőre ártalmatlannak tűnő szerkezet csak egy bizonyos típust tudott feltörni, de azt nagyon hatékonyan.

Hirdetés

Az autók fejlődésével a biztonsági rendszerek is összetettebbé váltak, ám ettől még nem igazán lettek kevésbé feltörhetők a járgányok, napjaink tolvajai egyszerűen csak kifinomultabb technológiai megoldásokat is alkalmaznak a "hideg" szerszámok mellett.

Remekül példázza ezt annak a leedsi bandának az esete, akik néhány hónapon belül 5 Mitsubishi Outlandert lovasítottak meg egy Game Boy-nak látszó ketyerével.

Hirdetés

A banda által használt eszköz a "Gameboy Supreme" nevű, olcsó Game Boy-klón házában rejtőzött, és kizárólag az említett típussal működött. A rendőrség becslése szerint 20 ezer fontot (kb. 8,5 millió forint) érő masina a kulcs nélküli indítási rendszert és a gyújtást téveszti meg, így a tolvaj olyan könnyen átveheti vele az irányítást a jármű felett, mintha csak a saját autójába pattanna be.

A hatóság egy videót is megosztott az eset kapcsán, melynek elején az egyik lopás látható a károsult garázsának biztonsági kameráján, a végén pedig egy másik anyag, amit az egyik tolvaj mobilján találtak. A banda ebben azon örömködik, hogy milyen könnyen elindult az autó, milyen keveset futott, s hogy milyen magas felszereltsége van.

1:01 környékén elcsíphető, hogy a (valószínűleg előre beállított)  Game Boy-klónt csak a kilincshez kell érinteni, és máris feltárul a Mitsubishi ajtaja:

Az elkövetők egy közúti ellenőrzés során buktak le, csodamasinájukra pedig egy rejtett fakkban találtak rá a rendőrök. A háromfős kompánia nagyjából 180 ezer fontnyi (több mint 76 millió forint) kárt okozott.

Az ügyükben máris ítélet született: a 29 éves Dylan Armer elsőrendű vádlottként 30 hónap börtönt kapott, két társa, a 31 éves Thomas Poulson és a 33 éves Christopher Bowes pedig 22 hónapot, két évre felfüggesztve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.