Hirdetés

Gamerek segítségét kérik egy szuperszámítógép létrehozásához



|

A Salad Technologies a világ játékosait kéri arra, hogy kölcsönözzenek számítási kapacitást fontos problémák megoldásához, természetesen jutalmakért cserébe.

Hirdetés

Az elosztott számítási projektek alapvetően nem számítanak új ötletnek, elvégre a Folding@Home már húsz éve igyekszik minél több ember számítógépét felhasználni az interneten át arra, hogy komplikált számítási feladatokat oldjon meg, viszont most a Salad Technologies megpróbálja új szintre emelni a koncepciót.

A Salad Technologies még 2008-ban alakult azzal a céllal, hogy blockchain tranzakciókat ellenőrizzen egy elosztott számítási rendszer segítégével úgy, hogy elsősorban gamereket igyekeznek bevonni a hálózatba jutalmakért cserébe:

"A PC-s hardverpiac masszív. Amikor elindult a Salad, akkor nagyjából 400 millió gamer PC volt a világban, amelyek legtöbbje csak gyűjtötte a port a nap 22 órájában. Ha aktívvá akarod tenni ezt a kínálatot, akkor meg kell mutatnod mindenkinek, hogyan hozzák ki a legtöbbet a PC-jükből."

Hirdetés

A cég most egy új irányba szeretne haladni és a blockhain tranzakciók helyett arra akarja felhasználni a felgyülemlett számítási kapacitást, hogy különféle bonyolult tudományos feladatok megoldásához járuljon hozzá. Mostanra egyébként elég szép felhasználóbázist sikerült összegyűjteni, ugyanis már több mint 250 ezer "séf" dolgoztatja a gépét, akik összesen 30 petaFLOPS teljesítményt tudnak átlagosan előállítani, ami azt jelenti, hogy a Salad rendszere lassan felveszi a versenyt a világ legerősebb szuperszámítógépeivel is.

Már csak azért is megéri fontolóra venni a lehetőséget, mert a Salad nem fukarkodik a jutalmazással sem, hiszen elmondásuk szerint csak az elmúlt három hónapban 500 ezer dollár értékben osztottak szét különféle játékokat, előfizetéseket és kuponokat a felhasználók között.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.