Hirdetés

Gigantikus macskával promózza a 200 megapixeles mobil kameráját a Samsung



|

Az Isocell HP1 szenzor lehet a Samsung Galaxy S23 nagy dobása, de előtte már más gyártónál is láthajtuk.

Hirdetés

Néhány évig úgy úgy tűnt, hogy túl vagyunk a mobiltelefonok megapixel-háborúin, ám a Samsung végül tovább ment a hadak útján, és előbb a 108 megapixeles rekordot érte el, majd tavaly szeptemberben bemutatta az ISOCELL HP1 szenzorát, amely már elképesztő, 200 megapixeles felbontású fotókat rögzít.

Habár sokan reménykedtek benne, a technológia nem került be a tavasszal debütált Galaxy S22-családba, és más gyártóknál sem bukkant fel. A legfrissebb pletykák szerint viszont a Motorola Frontier nevű csúcstelefonja lesz az első mobil, amely megkapja, jövőre pedig már a Galaxy S23-ban is ott figyelhet. Addig is a koreaiak egy új kampánnyal igyekeznek felhívni rá a figyelmet.

Hirdetés

Az ISOCELL HP1 képességeit demonstrálandó a Samsung egy macskás fotóból készített 28x22 méteres óriásplakátot, amelyet 2,3 méteres darabokból állítottak össze. A képet természetesen az új szenzorral lőtték, s habár kísérleteztek különböző DSLR objektívekkel is, a gyártó állítása szerint az autentikus eredmény érdekében végül a hagyományos telefonos lencse mellett döntöttek. Minderről pedig film is készült:

Ha esetleg ismerős lenne a "Captured by ISOCELL" nevű kampány, az nem véletlen, hiszen 2014-ben az Apple is egy óriásplakátos kampányt indított az iPhone 6 8 megapixeles kamerájának promózására, amely "Shot on iPhone" néven futott.

A Samsung 200 megapixeles szenzora mindenesetre kétségtelenül lenyűgöző technológia, még ha mostanra talán már a laikusoknak is nyilvánvaló, hogy a felbontás önmagában nem garantálja a jó fotókat: elég csak a DXOMARK mobil kamerás toplistájára nézni, ahol a 50 és 12 megapixeles képalkotók dominálják a mezőnyt. Ha mélyebben is érdekel a telefonos fényképezés, ajánljuk a PC World e havi számát, amelyben alaposan kivesézzük a témát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.