Hirdetés

Tarts rendet könnyen a Gmail fiókodban, mutatjuk, hogy csináld!



|

A Gmail népszerű és sok tekintetben zseniális, de kissé spártai a kezelőfelület - ebben segít néhány Chrome bővítmény.

Hirdetés

Most, hogy a kötelező vagy önkéntes karantén miatt sok olyan alkalmazott is távmunkára kényszerült, akik eddig nem így dolgoztak, a levelezés kiemelt fontosságúvá vált számukra. Ráadásul sokan már nem is tudják a céges levelezőrendszerüket, irodai programkörnyezetüket használni, hanem a lehető legegyszerűbben Gmail fiókokra terelik át a kommunikációt. Ez alapvetően gyors és hatékony módszer, de a magán- és céges levelek özönében könnyű elveszni, az itt kiadott feladatokat szem elől téveszteni. Épp ezért ajánlunk néhány olyan Chrome kiegészítőt, amely segít rendet tartani a nehezen átlátható fiókokban.

Hirdetés

Sortd

Ugyan a Sortd alapvetően fizetős, havidíjas működésre lett kitalálva, az ingyenes változat is kifejezetten jól használható néhány óvatos korlátozással. A szolgáltatásban egyes leveleket tematikus listákba tudunk áthúzni, így például létrehozhatunk egy "tennivaló" listát, és mellette még másokat is, például egy "megválaszolandó", vagy egy "vásárolni" oszlopot. A normál, asztali Gmail felületről egy kis címke lekattintásával juthatunk erre a rendezős nézetre, ahol villámgyorsan átláthatjuk, melyik levéllel mi a dolgunk. Az egyes elemeket szintén fogd és vidd módszerrel húzhatjuk a listák tetejére vagy épp lejjebb fontosságuknak megfelelően.


Drag

A Drag tulajdonképpen a Sort kissé egyszerűbbre vett kistesójának tekinthető. A Gmail felületébe beépülő extrákkal az egyes levélfolyamok kapnak kibővített nézetet, ahol jegyzetelhetünk a levelek mellé, feladatokat adhatunk meg a levelekben foglaltak alapján, és ezt csoportmunka-eszközökkel is kiegészíthetjük, hogy a közösen elvégzendő munkafázisokat megoszthassuk távolról dolgozó kollégáinkkal. Ez utóbbi már pénzbe kerül, de ha csak egyedül használjuk az e-mailek okosabb kezelésére, akkor teljesen ingyenes.

Gmail Message Preview

Ez egy igazán apró bővítmény, ami abban segít, hogy az e-mailek lista-nézetében a küldők nevei és a levelek tárgya mellett egy pár soros betekintőt is láthassunk a tartalomból. Ezáltal nem kell feltétlenül minden egyes üzenetet külön megnyitogatni ahhoz, hogy a sok hasonló közül egyet megtaláljunk.


Burner Mail

Ez a kis extra azoknak jön jól, akik munkájukból kifolyólag sokszor kénytelenek megadni valamilyen e-mail címet különféle szolgáltatásokban. Ezzel ugyebár később az jár, hogy ezerfelől kezdenek beömleni a fiókunkba a spamek, reklámok és egyéb felesleges levelek, amik csak a helyet veszik el a valóban fontosaktól, és persze nehezebb tőlük tájékozódni is. A Burner Emails-szel azonban generálhatunk olyan e-mail címeket, amelyeket úgy adhatunk meg regisztráció közben bárhol, hogy az onnan küldött levelek mégsem hozzánk érkeznek majd.

Az ingyenes változatban összesen 5 ilyen címet adhatunk meg, és mindegyikben 7 napig látszanak visszamenően a levelek, tehát elég csak annyi időre belenézni, hogy a regisztrációt megerősítő üzenetre kattintsunk egyet, aztán el is lehet szépen felejteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.