Hirdetés

Goldman Sachs: lenullázódhat a legtöbb kriptovaluta



|

A Goldman Sachs egyik vezetője szakértője szerint a legtöbb kriptopénz nem éli túl ezt a felfújt buborékot, és nullás értékkel búcsúzik majd a piacról.

Hirdetés

Amikor nagy a pánik, akkor rendszerint egyesek szeretnek olajat önteni a tűzre. A kriptovalutás őrület sem kivétel ez alól. Sok befektetési gurunak és pénzügyi csoportnak megvan a véleménye arról, hogy mi zajlik jelenleg. Ezúttal a Goldman Sachs befektetési kutatásokért felelős vezetője, Steve Strongin szólalt meg. 

Hirdetés

A vezető szakértő szerint a legtöbb kriptopénz nem éli túl a következő időszakot a jelenlegi formájában. A befektetőknek fel kell készülniük, hogy a kriptovalutáik minden értéküket elveszítik, miközben jövőbeli riválisok jelennek meg a piacon. 

Strongin szerint a legnagyobb gond az, hogy igen magas korreláció mutatkozik a különböző kriptovaluták között. Ez arra utal, hogy nincs tényleges, valódi értékük, mindebből pedig az következik, hogy nem élik túl a következő időszakot, és az értékük valószínűleg teljesen lenullázódik. 

Ez a trend valóban látható a kriptopiacon, ugyanis a legtöbb alternatíva pontos mintával követi a bitcoin árfolyamát. Amikor ritka eltérés van, az sem tart sokáig. 

A Goldman Sachs szakértője szerint a mai digitális pénzek nem maradhatnak fent hosszabb távon, méghozzá a lassú tranzakciós idők, a biztonsági kockázatok és a magas fenntartási költségek miatt. Még nagyobb gond, hogy az eddigi szabályzások egyáltalán nem segítettek a helyzeten. Strongin a mostani kriptopénzes őrületet a az 1990-es években tapasztalt dotcom-buborékhoz hasonlította. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.