Hirdetés

Gond van az egereddel? Így javítsd meg



|

Megmutatjuk azokat az alapvető lépéseket, amelyeket egy rosszul működő egér remélt megjavításakor érdemes követned.

Hirdetés

Bár a laptopokon lévő érintőpad sok helyzetben jelenthet elégséges megoldást, sokszor azért még mindig egy jól bevált egér adja a legnagyobb komfortot, játékoknál pedig szinte elengedhetetlen. Legyen azonban az egér vezetékes vagy vezeték nélküli, időnként adódhatnak vele kisebb-nagyobb problémák. Van, hogy nem érzékeli a rendszer a kattintást, van, hogy többször kell kattintani. Lehet, hogy az egérrel van gond, talán a driverével, de lehet, hogy a rendszerrel. Rövid útmutatónkban rávilágítunk, hogy miket érdemes ellenőrizni, ha rosszalkodik az egér. 

Hirdetés

Első körben érdemes a végére járni, hogy konkrétan az egérrel vagy pedig az operációs rendszerrel támadt probléma. Ez néha nem könnyű feladat, de ha van kéznél egy másik PC, hasonló verziójú Windows 10-zel vagy pedig egy extra egér a fiókban, akkor hamar kiderül, hogy melyikkel van gond. Ha a problémás egér egy másik rendszeren is rosszalkodik, akkor megvan a válaszunk. Ha nem, akkor az elsődleges rendszerben keresendő a hiba. 

Amennyiben vezeték nélküli egérről van szó, akkor az első dolog, amire érdemes ránézni, az az eszköz akkumulátora. Sokszor egy új akku mindent megold, éppen ezért időnként érdemes cserélni az elemet / feltölteni az akkut, az egér mellett a vezeték nélküli billentyűzetben is. 

Vezeték nélküli és vezetékes egérnél egyaránt gyakran jelenthet megoldást a furcsa jelenségekre, ha az egeret vagy az adapterét egy másik porthoz csatlakoztatjuk az eddig használt helyett. 

Ha ez sem vált be, akkor érdemes ránézni a meghajtóprogramokra. Az egér driverét elég ritkán kell frissíteni, de érdemes megnézni az Eszközkezelőben, hogy mikor frissült utoljára. Ha nemrég, akkor jó ötlet visszatérni egy régebbi driverre, de az illesztőprogram törlése és ismételt telepítése is segíthet. 

Nem szabad megfeledkezni a Gépház beállításairól sem, konkrétan az egérrel kapcsolatos lehetőségekről. Lehet, hogy itt garázdálkodott valaki, esetleg egy-két érték módosításával máris úgy teljesít a rágcsáló, ahogy azt elvárnánk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.