Hirdetés

Gond van az iPhone 12 hangszórójával, szervizprogramot hirdetett az Apple



|

A széria két modellje is érintett, ingyenes javítással orvosolják a problémát a cupertinóiak.

Hirdetés

Időről időre megesik, hogy egy termék valamely alkatrésze nagy arányban mondja fel a szolgálatot. A gyártók ilyenkor jobb esetben elismerik a hibát, és szervizprogramot hirdetnek a probléma (és a PR-katasztrófa) kezelésére.

Az Apple történetében ilyen volt például egy évtizede a lángra kapó iPod nanók cseréje, vagy nemrégiben a MacBook billentyűzeteké, és ilyen most az a javítási akció is, amit az iPhone 12-széria hibás hangszórója miatt indított el a cég.

Hirdetés

A hivatalos leírás szerint egyes iPhone 12-modellek felhasználói a hívások során hangproblémákkal szembesülhetnek, melynek hátterében a vételi modul hibás alkatrésze áll. A problémában az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro 2020 októbere és 2021 áprilisa között gyártott példányai érintettek, az újabb készülékek, valamint az iPhone 12 mini és a Pro Max tulajdonosai tehát fellélegezhetnek.

Az Apple most azt közölte, hogy a problémás telefonokat "az első érintett eszközök eladásától számított két éven belül" ingyenesen javítják a hivatalos szervizekben, amely ennek híján hazánkban a szervizpartnereket jelenti. A leírás szerint megeshet, hogy az ingyenes javítást ahhoz az országhoz kötik, ahol vásároltuk a készüléket, így erre nem árt figyelni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.