Hirdetés

Gondoltad volna, hogy Windows 98-as játékokat is lehet futtatni Xbox Series X-en?



|

A RetroArch alkalmazásnak köszönhetően régi klasszikusokat is ki lehet próbálni a konzolon.

Hirdetés

A Microsoft új generációs játékkonzolja, az Xbox Series S és Series X modellek fizetős Developer Mode-jának köszönhetően eddig is volt lehetőség arra, hogy számos különböző szoftvert telepíthessenek a felhasználók, de egy új megoldásnak köszönhetően  ez már nem szükséges régi játékok futtatásához. 

A RetroArch szoftver installálásának sem előfeltétele többé a Developer Mode, a Digital Foundry csapata pedig megoldotta, hogy Windows 98-at rakjon a konzolra, így kipróbálhatóvá váltak a 90-es évek klasszikus játékai.

Hirdetés

Az installálást követően a Digital Foundry többek között a Command and Conquer, a Half-Life, a Quake, a Turok és az Unreal játékokat is kipróbálta. A rendszer az eredeti lemezeket nem képes olvasni, de emulátorral megoldható volt a futtatás, a kontroller pedig használható volt a kurzor irányítására.

A tapasztalatok alapján az emulátor futtatása miatt előfordultak szaggatások, viszont az Xbox Series X Zen 2 CPU-ja kiváló eredményeket produkált. Bár a demonstráció alapján kijelenthetjük, hogy izgalmas lehetőségek előtt tárult most szélesre az ajtó, annak, aki kipróbálná az imént említett emulátort, érdemes tisztában lennie azzal, hogy a Microsoft komoly Xbox Live-tiltással is jutalmazhatja a kísérletező kedvű felhasználókat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.