Hirdetés

Befutott az Android 11 első fejlesztői előzetese



|

Nemcsak a weboldal indult el, a Google ki is adta az Android 11 rendszer első fejlesztői előzetesét.

Hirdetés

A múlt héten véletlenül élesítette a Google az Android 11 fejlesztői előzetesének oldalát, most viszont már tényleg itt van, nem csak a weboldal, hanem a csomag is, ami letölthető és telepíthető a Pixel készülékekre (az első-generációs kivételével), valamint más mobilokra is, amelyek támogatják a Project Treble-t. Persze egyelőre csak egy nagyon korai bekukkantást jelent ez a jövőbe, vagyis a jelenlegi Androidot követő új operációs rendszer részleteibe. 

Hirdetés

A változtatások többsége a biztonsággal és a magánszférával kapcsolatos. Az Android 11 támogatja például az elektronikus nemzetközi és regionális igazolványokat, útleveleket, jogosítványokat. Erről a legutóbbi I/O konferencián már beszélt a Google. Emellett az első fejlesztői előzetes "gyenge" szoftverszintű arcfelismerést is felvett a BiometricPrompt API-hoz, vagyis a nem túl erős biztonságot igénylő appokban a fejlesztők ezt a formát is kérhetik a hitelesítéshez. 

Az előzetes verzió új API-kat hozott továbbá az 5G-vel, a megosztással, a neurális hálózatokkal és az összehajtható eszközökkel kapcsolatban, így a fejlesztők kezdhetnek találgatni, hogyan működnek majd a termékeik az új rendszeren. Persze ehhez kompatibilis készülékek is kellenek, vagy egy Android Studio emulátor. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.